cover image
Egyéb

Útjára indult a Vízilabda Szurkolói Villamos

2014. július 4. 13:59

A sportágat és az Európa-bajnokságot népszerűsítő, feldíszített, látványos köntösbe öltöztetett villamossal utazhatnak a budapestiek július 4. és 31. között három vonalon.

2012-ben már nagy sikere volt a Magyar Olimpiai Csapat Szurkolói Villamosának, ez adta most az ötletet, hogy a vízilabda-Eb ideje alatt is legyen egy, a sportágat és az eseményt népszerűsítő jármű, amely lényegében egy mozgó szurkolói klub is egyben. 

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

A Teamforce sportmarketing ügynökség álmodta meg az ötletet, amely a Magyar Vízilabda Szövetség egyik jeles támogatója, az Univer Product Zrt. támogatásával, a Budapesti Közlekedési Központ engedélyével valósul meg a BKV villamosán. A közel egy hónap alatt három járaton, a 24-es villamoson (a Keleti-pályaudvar és a Közvágóhíd között), az 50-es villamoson (a Határ út és Pestszentlőrinc között), valamint a 61-es járaton, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond tér között lehet a villamossal találkozni.

A villamos napi mozgásáról a BKK weboldalán lehet tájékozódni. A járaton egyébként kisfilmeket lehet majd megnézni a férfi- és a női válogatottról, lesznek játékok is alkalmanként ajándéktárgyakért.

A villamos ünnepélyesen péntek délelőtt, a Deák térről "indult el" (jó néhány arra járó autó dudaszóval köszöntötte a díszes járművet).

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója elmondta, ahogyan az olimpiai villamos, így ez is életünk részévé válik majd az elkövetkezendő napokban, közelebb hozza az embereket a sportághoz, a sporthoz. "Nagy örömmel üdvözölhetem ezt a kezdeményezést az egyik legnagyobb idei hazai sportesemény előtt. Bízom benne, hogy az egyik legeredményesebb sportág népszerűsítése a BKK-nak is egy jó üzenet, hiszen ezzel a tömegközlekedést is promotáljuk" - tette hozzá.

Az olimpiai bajnok Kósz Zoltán azt mondta, nemcsak a villamosokon, hanem a helyszínen, a Margitszigeten is drukkol majd a magyar válogatottaknak, "igyekszem a leghangosabban tenni ezt a családommal" - ígérte meg a 2001-es Európa-bajnokság résztvevője.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára köszönetet mondott az Univer Product Zrt.-nek, hogy a cég a kezdeményezés mellé állt.  

"66 éves magyar vállalat vagyunk, mindig is fontosnak tartottuk, hogy együtt éljünk a környezetünkkel, és olyan partnereket keressünk, akikkel hasonló értékeket képviselünk. Magam is szeretem a vízilabdát, nagyon szurkolok a magyar válogatottaknak, és így tesz az Univer is. Örülünk, hogy támogathatjuk immár másfél éve a sportágat" - ezt Tóth-Csanádi Zita, az Univer vezérigazgató-helyettese mondta az eseményen.

Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője elmondta, hogy az Eb-t kiemelten kezeli a sportnapilap, a torna ideje alatt (és már előtte is) 2-4 oldalon számolnak majd be az eseményről.
 
A villamos menetrendje:
 
Július 4-6.: a 24-es villamos vonalán
Július 7-13.: az 50-es villamos vonalán
Július 14-20.: a 24-es villamos vonalán
Július 21-27.: a 61-es villamos vonalán
Július 28-31.: a 24-es villamos vonalán
Vízilabda hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
villamos
szurkolói villamos
univer