cover image
Egyéb

Szücs, Gangl és Csabai az UVSE-ben!

2014. július 1. 16:08

Három klasszis is Budapesten folytatja klubpályafutását, az UVSE így még nagyobb babérokra törhet a következő szezonban.

Az elmúlt szezonban az UVSE adta a bajnokság legjobb játékosát Kisteleki Hanna személyében (a játékostársak voksai alapján), most mellé három újabb meghatározó játékos igazol. 

Az előző szezon legjobb kapusa, Gangl Edina, aki a ZF-Egerből érkezik, a Sabadellel újra BL-győztes, spanyol bajnok és kupagyőztes Szücs Gabriella, valamint a Dunaújvárosi Főiskola Magyar Kupa-győztes válogatottja, Csabai Dóra.

A játékosok már aláírtak a következő szezonra, és bár az idei évben a 4. helyen végeztünk, a következő bajnokságban még nagyobb meglepetést okozhatnak a lányok. Áts Bertalan vezetőedző a lányokkal kapcsolatosan úgy fogalmazott: „Nagyon jó úton haladunk, bízom benne, hogy jövőre előrelépünk."

Benczur Márton, az UVSE szakmai elnökhelyettese elmondta: „Az elmúlt szezonban új koncepció alapján igyekeztünk a nálunk nevelkedett válogatott játékosokat visszacsábítani az egyesülethez, illetve olyan játékosokat igazolni, akik megfelelő példaképei lehetnek a nálunk szereplő fiataloknak. Olyan fiatal játékosok kaptak nagy szerepet, mint az azóta a válogatott keretbe is bekerült Sikter Diána, Kuna Szonja, vagy a Honvédtól igazolt Kövesdi Vivien akik éltek a lehetőséggel és jó teljesítményükkel segítették a csapatot hogy az Euroligában se valljon szégyent és a bajnokságban is jól szerepeljen. Fontos megemlítenünk még a világbajnoki aranyérmes Tóth Andreát, aki rutinjával összefogta a csapatot és csapatkapitányként irányította a fiatal játékosainkat meccsről-meccsre,
edzésről-edzésre.


Vezetőségünk óriási erőfeszítéseinek hála a következő szezonban is folytatni tudjuk az elkezdett építkezést és büszkék vagyunk rá, hogy olyan játékosok választották egyesületünket, mint a válogatott három alapembere, Csabai Dóra, Gangl Edina, valamint az előző szezonban is Euroliga-győztes Szücs Gabriella, velük jelentősen megerősödik a keretünk. Lehetnek még további érkezők is a csapathoz, igyekszünk még néhány poszton erősíteni, jól haladnak az egyeztetések a kiszemeltjeinkkel. Konkrét kitűzött célról majd csak a végleges játékoskeret és az ellenfelek ismeretében lehet beszélni, de az biztos. hogy a női Euroligában vállaljuk az indulást a következő szezonban is és dobogós helyen szeretnénk végezni a magyar bajnokságban is.”

Vízilabda hírek
uvse
szücs gabriella
gangl edina
Csabai Dóra
áts bertalan
benczur márton