cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Thetis Kupa: A hollandokat is legyőzte a női válogatott

2014. június 21. 23:44

Merész András csapata a második athéni felkészülési mérkőzését is megnyerte.

A görög szervezők nem feltétlenül álltak a helyzet magaslatán a szombati játéknapon. Így amíg pénteken engedélyezték saját maguknak a 14 játékos nevezését, addig a magyar válogatottnak nem. 

Nem feltétlenül baj ez, csak nem tisztázták előre a lehetőségeket. Így hát majdnem a lelátóra száműzték Kisteleki Hannát az adminisztráció alapján. Végül játszott az UVSE játékosa, sőt, ő lett a csapat legeredményesebb játékosa. Antal Dóri maradt ki a csapatunkból, neki kisebb gyomorfájdalma volt a nap során. A kapuban Kasó Orsolya kezdett, később Bolonyai Flóra kapott lehetőséget.
 
Merész András szövetségi kapitány értékelése:

"Nem sokkal a meccs előtt tudtuk meg, hogy több játékosunk korábbi edzője, nevelőedzője, a Honvéd utánpótlás-nevelő műhelyének egyik legfontosabb alakja, Kovács Imre tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ezt a mai győzelmet az ő emlékének ajánljuk. 

Ami a meccset illeti: amíg Kína ellen sziporkáztunk, és szinte minden bejött, amibe beleálltunk, most azért volt egy kis hullámvölgy, amikor a harmadik negyedben három gólt kaptunk. A játékvezetés még inkább kiszámíthatatlan volt ezen a meccsen, nálunk hárman is kipontozódtak. Ez nem feltétlen szokatlan, de az igen, hogy mondjuk Tóth Ildi már a második negyed elején. Takács Orsinak kellett centerezni a meccs egy szakaszában, mert Bujka Barbi a kisebb betegsége miatt kicsit kevesebb lehetőséget kapott. Érdekes egyébként, hogy a meccs derekán, amikor szorosra váltottunk, kevesebb kiállítással hoztuk a szakaszt.
 
Zaklatott volt tehát ez a meccs, mivel vannak fix figuráink, azokat nem nagyon tudtuk alkalmazni a kipontozódások miatt. Ehhez képest idegen környezetben két góllal megverni Hollandiát, nem rossz teljesítmény. A három időkérés utáni előnyből kettőt értékesítettünk, ami azt bizonyítja, hogy a lányok ma is fegyelmezettek voltak, gratulálhatok nekik."


Eredmény - Thetis Kupa, 2. játéknap:

Hollandia-Magyarország 9-11 (2-2, 1-3, 3-1, 3-5)
A magyar gólszerzők:
Kisteleki H. 3, Keszthelyi, Czigány, Csabai 2-2, Takács, Menczinger 1-1
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
thetis kupa