cover image
Egyéb

Vasas: lassan, de épül az új keret

2014. június 20. 9:45

No, de mi lesz a Vasassal? Kérdezhettük az intenzív átigazolási szezon során, és még most is adekvát a kérdés a sok távozó okán.

Ha azt mondjuk, meggyengült a Lactiv-Vasas kerete, akkor finoman fogalmazunk. Talán a legérzékenyebben érintette a nagy vándorlás a piros-kékeket, főleg annak fényében, hogy a szakmai vezetés szerette volna egyben tartani a fiatal és fejlődőképes társaságot.

Ez nem sikerült. Angyal Dániel az Eger csapatához, Manhercz Ádám és Manhercz Krisztián Szegedre, Csapó Miklós a Fradihoz távozott. A rutinos játékosok és bástyák közül távozik Katonás Gergely, az OSC pedig leszerződtette a montenegrói Drasko Brguljant.

Kemény.

Nemrég szurkolói találkozót tartott a Vasas SC, és ott a vízilabdacsapattal kapcsolatban is ejtettek pár szót. Markovits László elnök elmondta, a következő idényben szerényebb költségvetéssel tervezhet a szakosztály, így természetesen a realitások mentén kell megfogalmazni a célokat is.

Földi László kérdésünkre elmondta, nem lesz könnyű a munka, de "tavaly sem volt egyszerű". Persze, akadnak olyanok is, akik hosszabbítottak: a klub utánpótlás szakmai igazgató-helyetteseként is tevékenykedő dr. Steinmetz Ádámot továbbra is láthatjuk centerként, de marad a Vasasban a kapus Barabás Botond, valamint Takács Bálint, Német Toni, Sedlmayer Tamás, Várnai Kristóf és Hőna Dávid is.

És akkor az eddigi érkezőkről. Gyárfás Tamás az OSC-ben és az ob I/B-ben az UVSE-ben játszott az előző szezonban, a Perthben junior világbajnoki ezüstérmes, tavaly Szombathelyen pedig 4. helyezett fiatal pólós egy évre írt alá, amiben fontos szerepe volt Földi Lászlónak és az ificsapat leendő edzőjének, Fodor Rajmundnak.

A 27 éves Bóbis Máté a Ferencvárostól érkezik a Vasashoz, őt több vidéki csapat is hívta, de a fővárosban akart maradni. 

További három játékos szerződtetése van folyamatban, a neveket hamarosan közlik a klubnál.

Az ifi csapathoz érkezett egyébként három tehetség, Molnár Benedek a korosztályos válogatott kapusa, valamint a szintén válogatott Kiss Kristóf Szeif és Tóth Zsombor.
 

Vízilabda hírek
vasas
lactiv vasas
földi lászló
gyárfás tamás
bóbis máté