cover image
Egyéb

Kiss Gergely Sri Lankán oktat egy hétig

2014. június 5. 8:22

Egy korábbi kuvaiti szereplés hozta az egzotikus lehetőséget a háromszoros olimpiai bajnok számára.

A RacioNet-Honvéd balkezes klasszisa tartott mér edzést Írországban, játszott Máltán és Kuvaitban is - már a profi karrier mellett természetesen. Épp az arab államban játszott tavaly, egy helyi csapat tagjaként az Ázsiai Bajnokok Ligájában is bemutatkozott. 

"A Kazma csapatában szerepeltem. Az egyik meccs után felültem a lelátóra, és onnan néztem a következőt. Leültek mellém Sri Lanka-i vízilabdázók, vezetők, a Navy nevű klub részéről. Fotót kértek, elkezdtek kérdezgetni, kérték, hogy állítsak össze nekik edzéstervet. Mondtam, hogy ez így hirtelen azért nem fog összejönni. De kitartóak voltak, pár héttel később kaptam egy e-mailt. Elmondták, eldönthetem, mikor megyek, ők meghívnak két hétre, a családommal együtt, minden költséget állnak" – mondta el Kiss Gergely a mostani út előzményeit.

A kuvaiti együttesel egyébként 20 góllal verték a Sri Lanka-i Navy csapatát, amely a helyi tengerészgyalogosok sportegyesületének egyik zászlóshajója (hogy egy stílusos képzavarra éljünk). 

Nagyon lelkesek viszont a helyiek, akik fejlesztenék a vízilabdát, egy magyar edző már dolgozik kint az ügyön.

„Összeállítottam a hétnapos edzésprogramot, délelőttönként a fizikai felkészítés és az egyéni képzésen lesz a hangsúly, délután inkább a taktikán, a csapatmunkán. A helyi játékosok nagyon alacsonyak, a testfelépítésük sajátos, ezt majd figyelembe kell vennem. Elképzelhető, hogy női játékosoknak is kell edzést tartanom. Mindenesetre szinte zavarba ejtő az érdeklődés, minden televízió exkluzív interjút akart, ezért külön sajtókonferenciát rendeznek majd az érkezésem után, két tévés műsorba is meghívtak, minden bizonnyal az államelnökkel, a fiával és helyi vezetőkkel is találkozom" – tette hozzá Gergő.

Nem véletlen ez, hiszen még egyetlen háromszoros olimpiai bajnok sportoló sem járt a jelenleg a monszun időszak áldásos hatásait "élvező" Sri Lankán.

Az egy hét szakmázás után jöhet az egy hét pihenés, Kiss Gergelynek és családjának egzotikus és pazar programot szerveztek le a helyiek.
Vízilabda hírek
kiss gergely