cover image
Szövetség

Masters Eb: Kemény Dénes köszönete az NSK-nak

2013. június 19. 18:01

Néhány napig nagyon komoly fejtörést okozott, hogyha a Margitszigeten nem, akkor hol másutt lehetne megrendezni a jövő héten esedékes Masters Európa-bajnokságot. Szerencsére, minden marad a régiben.

A dunai árvíz nyomán ijesztő képet nyújtott a Hajós Alfréd-komplexum a múlt héten, hiszen a medence-lefolyókon keresztül betörő Duna-víz tökéletesen elárasztotta a külső uszodatereket. Ráadásul azt sem lehetett tudni, hogy a szintén vízben álló gépházakban mekkora kárt okozott az ár.

Nos, mint azt Vígh László, a Nemzeti Sportközpontokat vezető kormánybiztos egy mai sajtótájékoztatón – melyet a Magyar Úszás Napjáról rendeztek – megerősítette, szombattól várhatóan ismét üzemel a Hajós-Széchy komplexum, miután valamennyi medencét megtisztították, a többségüket pedig már fel is töltötték. Kis gondot okozott, hogy az egyik gépházban ismét volt egy vízbetörés hajnalban – buzgárként jött fel a víz –, de ez remélhetőleg nem befolyásolja a szombati újranyitást.

Mindez rendkívül jó hír a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hiszen a múlt héten még vészhelyzeti megoldásokat kerestek arra, hol lehetne megrendezni a június 24-29. között esedékes Masters Európa-bajnokságot. Jelen állás szerint marad az eredeti terv, azaz a Hajósban pólózhatnak a kontinens legjobb szeniorcsapatai.

A létszámot tekintve soha nem volt még ekkora nemzetközi vízilabda-esemény Magyarországon – monda Kemény Dénes elnök, utalva arra, hogy hatvankét csapat nevezett a kontinensviadalra. – Grandiózus, egyhetes esemény lesz ez az Európa-bajnokság, amelyet békeidőben is óriási kihívás megrendezni három pályán, megfelelő uszodai kiszolgálószemélyzettel. Épp ezért hatalmas köszönet jár a Nemzeti Sportközpontok valamennyi érintett dolgozójának, Vígh László kormánybiztos úrnak és Dala Tamás igazgató úrnak, hiszen az árvíz ellenére rövid időn belül sikerült úgy újjávarázsolniuk a helyszínt, hogy úgy tudjuk megrendezni az eseményt, mintha nem is lett volna árvíz.

Kemény Dénes hozzátette, abban is bízik, a résztvevők sem fognak semmit észrevenni abból, milyen állapotok uralkodtak az uszodában, a szigeten, illetve Budapesten egy héttel korábban. Az 1500 szobafoglalás – hiszen a résztvevők általában családtagjaikkal érkeznek – mutatja, az érdeklődés valóban nagy, és az eseménnyel egyébként a honi szállodaiparon is lendít a sportág.

Szövetségi hírek
masters
kemény dénes
dala tamás
vígh lászló
árvíz