cover image
Egyéb

A Szeged nyerte az első bronzcsatát

2014. május 10. 18:49

Már 6-1-re is vezetett a Vincze-csapat, de a Honvéd kezében ott volt az egyenlítés lehetősége a legvégén. Ez nem jött össze, közelebb a bronzhoz a Diapolo-Szeged.

A találkozó előtt Juhász György, a szegediek technikai vezetője a szentesi női bajnokcsapatot köszöntötte, a szegediek először játszottak idén odahaza "sátor nélkül". Dr. Kiss Gergelyről sem feledkeztek meg, ő a 450. magyar bajnoki mérkőzését játszotta ezen a délutánon.

Olyan összeállításban kezdte a meccset a Szeged, amilyenben még soha, ennek oka a sok sérülés. Szivós Márton és Sánta Dániel mellett pénteken ujjtöréssel műtötték Juhász Zsoltot, így ő sem lehetett ott a vízben. Nagy Viktornak is akadtak gondjai a napokban, ő vállalta a játékot.

Ennek ellenére jól kezdett a Szeged, holott az első negyedben összesen 1 gól esett: a harmadik percben Mátyás Zoltán hibája után Hegedüs Gábor ötmétereséből. Nagy Viktor egy perccel később kivédte dr. Kiss Gergely büntetőjét, ekkor állt a legközelebb a gólhoz az első negyedben a Honvéd. Nagy mellett egyébként Gergely István is remekelt a kapuban.

Négy és fél percig a második etapban sem esett gól, akkor Aljosa Kunac, majd nem sokkal később dr. Molnár Tamás lőtt emberelőnyből a vendégek kapujába, 3-0-ra húzott el a Szeged. Decker Ádám és Lukas Seman válaszolt Illés Sándor büntetőjére, 5-1-gyel vonultak a nagyszünetre a felek.

A félidőben Nagy Viktor 7/8-as mutatóval állt, ez 88%-ot jelent, a másik oldalon Gergely 7/12-vel, az 58% sem rossz.

watch?v=bBlMUyEaecIA harmadik negyed is hasonlóképp kezdődött, a Szeged remekül védekezett, Kiss Csaba bombagólja jelentette a hatodik hazai találatot. A negyed derekán Fülöp Bence gondolta úgy, hogy a sarkára lép, két góljával 6-3-ra alakult az állás. Jansik Szilárd kezében ott volt a hetedik gól, de nagy ziccerben elhibázta a lövést. Ez nem jött jól a Szegednek, ugyanis a negyed végén egy büntetővel kétgólosra csökkent a hazai előny (6-4), ráadásul Kunac négyperces kiállítást kapott. A negyed végén Tóth Márton talált be, de előtte Vincze Balázs időt kért, így a gól nem lett érvényes.

A negyedik negyed elején dr. Steinmetz Barnabás talált be Fülöp kapufája után, ezzel egy gólra jött fel a Honvéd. A négyperces kiállítás végén azonnal betalált a Szeged, Jansik Szilárd jóvoltából, ezzel 7-5-re vezetett.

57 másodperccel a vége előtt Kovács Péter emberelőnyből 7-6-ra hozta fel a Honvédot, ráadásul a szegedi akció eredménytelensége után 33 másodperce még maradt a Honvédnak az egyenlítésre. Ez nem jött össze, Decker Ádám és Hegedüs Gábor remek védekezése után megszerezte a labdát, ezzel a meccs eldőlt.

watch?v=GpyUhIrv0aMAz első bronzcsatát tehát a Szeged nyerte, a harc azonban folytatódik.

Eredmény - férfi ob I.-es bajnokság, a 3. helyért, 1. mérkőzés:

watch?v=nXMS6E5CvvYDiapolo-Szeged - RacioNet-Honvéd 7-6 (1-0, 4-1, 1-3, 1-2)

Szeged:
Nagy V. - Jansik Sz. 1, Vincze M., Kiss Cs. 1, Hegedűs 1 (1), Kunac 1, Seman 1. Csere: Decker Á. 1, dr. Molnár 1, Tóth M. Vezetőedző: Vincze Balázs

Honvéd: Gergely - Kovács P. 1, Mátyás, Szőke, dr. Kiss G. 1 (1), Takei, Fülöp 2. Csere: Illés 1 (1), dr. Steinmetz B. 1, Tóth B. Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny: 4/11, illetve 2/8
Ötméteresek: 1/1, illetve 2/3
Vízilabda hírek
szeged
honvéd
diapolo szeged
racionet honvéd
vincze balázs
vad lajos