cover image
Egyéb

Hasznos edzésen van túl az Universiade-csapat

2013. június 18. 20:11

Szerdán véglegesítik az Universiadera készülő férfi-vízilabdaválogatott keretét. Az biztos, hogy a felnőttektől nem érkezik játékos Vincze Balázs csapatához.

Kedden együtt edzett az Universiade-válogatott a szerb egyetemistákból álló csapattal, a felek szerdán hivatalos keretek között, egy mérkőzésen is összemérik majd az erejüket. Az első tapasztalatokról Vincze Balázst, a magyar együttes szövetségi kapitányát kérdeztük.

"A mai két edzés alapján két azonos képességű csapatról beszélhetünk. Ahhoz képest, hogy utazás is várt ránk kedden, illetve elég sűrű napunk volt elég jó két kaput tudtunk játszani. Öt negyedet játszottunk, ezeken különböző taktikai elemeket gyakoroltunk - több-kevesebb sikerrel" - mondta Vincze a keddi tréningről.

"Még az út elején tartunk, eddig nem tudtunk külföldi csapatokkal játszani, csak egymás között. Az igazi erőfelmérő majd a szerdai, hivatalos összecsapásunk lesz."

Kedden érkezett a szomorú hír, mely szerint Varga Dánielre szerdán műtét vár. A felnőtt-válogatott csapatkapitánya a cseljabinszki Világliga Szuperdöntő utolsó mérkőzésén, a szerbek ellen elveszített fináléban sérült meg, a jobb keze középső ujján szenvedett szakításos törést. Ez az Universiade-keretre is hatással van.

"Úgy volt, hogy egy-két játékos érkezhet a felnőttektől, de így egy sem fog. Behívtam négy új embert a keretbe, ők Halek Márton, Szécsi Dávid, Erdélyi Balázs és Szentesi Ádám. Szerdán jelöljük ki a végeleges, 13 fős keretet, akik az Universiadéra utaznak."
Vízilabda hírek
universiade
vincze balázs