cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Műteni kell Varga Dánielt, kihagyja a vb-t

2013. június 18. 13:16

Varga Dániel a Világliga-döntő fináléjában sérült meg. Sajnos nagy a baj, így szinte biztos, hogy nem lehet majd ott Barcelonában, a világbajnokságon.

A szerbek ellen nemcsak a meccset veszítette el a magyar vízilabda-válogatott, hanem a csapat egyik legjobbját is, ugyanis Varga Dániel a második negyedben érezte, gond van.

IMG_2497.JPG"Védekezés közben egy betörésnél akadt bele a jobb kezem középső ujjának utolsó ujjperce az ellenfél nadrágjába, és sajnos az volt az erősebb" - mondta a Primorje Rijeka vízilabdázója, aki hirtelen nem is tudta, mekkora a baj. "Az első labdafogásnál érezhetően gond volt."

Varga hétfőn este már meg is röntgeneztette a sérült ujjat, a válogatott csapatorvosa, Dr. Gábor Antal pedig kedden reggel kézhez is kapta az eredményeket.

Varga Dániel középső ujjának körömpercéből kiszakadt egy nagy darab, ezt hívjuk szakításos törésnek. Vélhetően az ujj nyújtóizma szakította ki. Szerdán meg is operáljuk, majd 3-4 hét rögzítés következik. A teljes felépülés körülbelül 6-8 hetet vesz igénybe, így a világbajnokságról is lemarad. Vízilabdázóknál ez egy gyakori sérülés, és elég komoly, mivel műteni is kell.

A döntőn nemcsak Varga sérült meg, hanem Gór-Nagy Miklós is: „Megtekerték a bal hüvelykujját, de szerencsére csak rándulásról beszélhetünk. Ennek 1-2 hét a regenerálódási ideje, azonban ezt hosszabb ideig is érezheti majd.

Benedek Tibor és a válogatott is mihamarabbi gyógyulást kíván Varga Dánielnek, a szövetségi kapitány szeretné, ha nem is főszereplőként, de legalább nézőként ott lehetne Barcelonában a csapat kapitánya.

Kedd reggelig bíztunk benne, hogy nincs nagy gond, és reméltük, hogy legalább ha labda nélkül is, de tud velünk edzeni, és a vb-re rendbe jön az ujja. Sok szakmai kérdést felvet a kiválása, hiszen megüresedett a rossz kéz-pozíció, változtatni kell a szerkezeten. A pótlására megoldást kell találnunk, vagy legalább arra a posztra, ahonnan átkerül valaki az ő oldalára. Ráadásul fél éve Dani a csapatkapitány, így duplán fájó a kiesése” – mondta Benedek Tibor, aki már a sérülés után közvetlenül tudta, nem szabad ismét medencébe engedni Vargát.
Sejtettem, hogy nagy a baj. De ő profi maradt ekkor is, és vissza akart szállni a meccsbe. Én nem engedtem, és jól döntöttem. A hátralévő két negyedben próbáltuk kezelni a helyzetet, de majd a következő hetekben lesz meg a végleges megoldás.

A csapatkapitány a sérülés és az előzetesen megállapított felépülési idő ellenére bízik abban, hogy mégis a medencéből és nem csak a partról segítheti társait: „Optimista vagyok, minden majd a műtét után dől el. Nagyon remélem, hogy mégis ott lehetek majd a világbajnokságon.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
varga dániel
sérülés
Benedek Tibor
gór-nagy miklós
dr.gábor antal