cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Leegyszerűsítjük a játékunkat”

2014. április 14. 8:10

Vasárnap délután megérkezett Pécsre férfiválogatottunk: a csapat három közös edzés után kedd este játszik a horvátokkal tétnélküli Világliga-selejtezőt.

A pécsi vár mögötti Hotel Milleniumban ütötte fel szálláshelyét a gárda – itt látogatta meg őket Vári Attila, aki a Pécsi Nonprofit Sport Zrt. főnökeként a keddi mérkőzés rendezéséért is felel. (Meg szinte minden, a városban zajló sporteseményért, azaz meglehetősen eseménydús napjai vannak, hiszen a hétvégén zajlott a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntője is a baranyai megyeszékhelyen.)

Bár Attilánk kávézásra nem tudta rávenni Benedek Tibort – a kapitány már túlvolt a napi rendes feketén –, ugyanakkor Gergely István hajlandó volt felhörpinteni egy csészét, úgyhogy ennek ürügyén leültek pár percre a hotel éttermében.

Mielőtt nagyon belemerültek volna a diskurzusba a bajnoktársak, kértünk egy rövid felvezetőt a szövetségi kapitánytól. „A három edzés során ezúttal egyáltalán nem lesznek új elemek, sőt, eggyel úgymond vissza is lépünk. Azaz leegyszerűsítjük a játékunkat – na jó, nem teljesen, de annyira mindenképpen, hogy azoknak, akik nem folyamatosan voltak kerettagok, ne az kösse le a figyelmét, hogy a különféle speciális taktikai formációkban éppenséggel mit kell csinálni, hová kell pontosan helyezkedni. Nekik most az a dolguk, hogy a lehető legjobban játsszanak, kivívják a helyüket az Eb-keretben, épp ezért nem kívánom túlzottan bonyolult feladat elé állítani őket.”

Arra a felvetésre, hogy együttesünk sikereinek titka olykor kifejezetten a bonyolítás volt, azaz nem esik-e áldozatul a győzelem kedden, Benedek Tibor határozott nemmel felelt: „Nem hinném, hogy ezzel bármiről is lemondanánk. Meggyőződésem, hogy ez a csapat az adott taktikával képes lehet megnyerni a mérkőzést.”

A többit meglátjuk élőben, kedden, 19 órától – mint ismert, a mérkőzésnek már csak presztízs szempontból van tétje, hiszen együttesünk továbbjutott, míg a horvátok csupán azért küzdhetnek, hogy ne győzelem nélkül zárják a sorozatot, elvégre eddig otthon két partit veszítettek büntetőkkel, míg Patraszban szoros mérkőzésen, a rendes játékidőben kaptak ki a görögöktől.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
horvátország