cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Kisteleki Dóra:"A vb csak egy lépcsőfok"

2013. június 16. 19:03

A magyar női vízilabda-válogatottba három év után tért vissza, és még háromig biztos marad. Kisteleki Dóra úgy érzi, tökéletes indítás volt számára a manchesteri edzőtábor.

A Rapallóval idén olasz bajnoki címet nyerő pólós 2005-ben tagja volt a világbajnoki aranyat szerző magyar együttesnek, majd 2010-ben, a zágrábi Eb után lemondta a válogatottságot. Most ismét bekerült a bő keretbe, így lehetősége nyílhat arra, hogy ott legyen Barcelonában, a júliusi világversenyen.

"Amikor először felhívott a Bandi (Merész András, a női együttes szövetségi kapitánya - a szerk.), megkérdezte, mennyire tudom vállalni a válogatottságot, mert ő csak akkor hívna vissza, ha a riói olimpiáig maradok.
130528-075-SZJ_resize.JPG Mondta, ha csak erről az egy évről van szó, akkor nincs értelme, mert ezt a csapatot az ötkarikás játékokig szeretné felépíteni, a világbajnokság csak egy lépcsőfok az odáig vezető úton
" - mondta Kisteleki Dóra azzal kapcsolatban, hogy is lett három év után ismét kerettag. 

Az olasz ligában légióskodó játékos kitért Merész András korábbi nyilatkozatára is.
A kapitány ugyanis korábban elmondta, azért nem vitte magával Kistelekit Pekingbe, mivel nem lett volna fair azokkal a játékosokkal szemben, akik kiharcolták a Világliga-szereplést.

"Abszolút igaza van, ők szereztek jogot az indulásra. Egyetértettem vele. Egy héttel előtte lett vége az olasz bajnokságnak, tehát nem azért maradtam ki, mert nem voltam formában, hanem mert nem voltam itt a selejtezőkön. Abszolút egyértelmű volt, hogy nem visz el engem Pekingbe, nekem nem is volt semmilyen kérdésem. De lesz még nagyon sok meccs és torna."

Kisteleki Dóra június első hetében egyébként az Universiade-válogatottal együtt készült Manchesterben, míg a Merész-csapat a Világliga-szuperdöntőn szerepelt. Korábban Kelemen Attila elmondta, a csapat az angolok meghívására érkezett a szigetországba.

"Azért voltam velük, hogy az A-válogatott távollétében továbbra is eddzek. Az angolokkal játszottunk négy edzőmeccset. Reggel és este tréningeztünk, de jó volt, hogy kimentem, és pont az angol csapat ellen kezdtem. Régen játszottam már, és hiába erős az olasz bajnokság, teljesen más a válogatottban pólózni. Az erőviszonyoktól, a taktikától kezdve minden más. Nem is volt baj, hogy ellenük kezdtünk. Most a vb-ig pedig szépen lassan erősítünk, így számomra ez tökéletes indulás volt. Mindenképpen az a célom, hogy kikerüljek a barcelonai vb-re, így ugyanúgy bizonyítanom kell, mint az újonnan bekerülőknek."

"Biztos kell még egy-két hét, míg visszaszokok ehhez a sok edzéshez és megterheléshez. De ugyanúgy csináltam végig mindent, tehát bírtam" - vélekedett arról a világbajnok vízilabdázó, hogy mennyire volt nehéz felvenni a ritmust, és beilleszkedni a csapatba, majd így folytatta: "A játékosok 80 százaléka itt volt már akkor is, amikor én még válogatott voltam. Három vagy négy olyan pólós volt csak, akit névről és arcról sem ismertem, tehát nem volt nehéz visszaszokni, mert ugyanazokról a lányokról beszélünk." 

Ami pedig a világbajnokságot illeti, Kisteleki Dóra nem szeretne jósolni, azt azonban biztosra veszi, hogy nem okoz majd csalódást a magyar válogatott a július 19-augusztus 4. között rendezendő versenyen Barcelonában. 

"Jó csapatnak tartom a válogatottat, fiatalok, motiváltak, erősek, és nem kizárt, hogy egy jó eredményre is képes a csapat, attól függetlenül, hogy a riói olimpia a fő célunk. Ebben az együttesben benne van egy jó eredmény a vb-n. "
Vízilabda hírek
Női válogatott
kisteleki dóra
női vízilabda válogatott