cover image
Egyéb

Beck György: 60! (De irány az edzés)

2014. április 7. 19:40

Jeles mérföldkő mentén haladt el a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke: Beck György most ünnepelte 60. születésnapját – ezúton is gratulálunk!

Vagy ahogy legutóbbi Facebook-posztjában fogalmazott Beck György: megköszönte a köszöntéseket, amelyeket a 40. születésnapja 20. évfordulójára kapott.

Úgyhogy először is arról érdeklődtünk, mit tervez a következő 40+20 esztendőre. „A lehető legtöbb vízilabdában eltöltött időt. Most is éppen edzésre indulok” – mondta a társelnök, aki rendszeresen vízbe száll a mai napig. Ugyanakkor akad még másutt is teendője, „továbbra is sok a dolog a Vodafone-nál, különösen most, hogy a kormányzati tenderen nyertünk. Ugyanakkor jóval nagyobb figyelmet fordítok arra, hogy a munka-család-vízilabda hármasban korábban meglévő súlyos asszimetria helyett sokkal jobban osszam szét az időmet.”

Az ilyen jeles dátumok leginkább számvetésre szokták sarkallni az embert, persze, akadnak olyanok is, akik nem igazán szeretnek a múltba révedezni, és még ilyenkor is csupán a vállukat rántják meg egy pillanatra. Nos, Beck György ennek kapcsán elmondta: „Én egy kicsit körbefordultam. Azaz néztem előre is, hátra is. A gyerekeim készítettek egy meglepetés filmet, megkérték a barátaimat, üzenjenek valamit. Nagyon szép, nagyon megható volt. Azaz jutott idő arra, hogy kicsit végiggondoljam, mi minden történt eddig – viszont még most is, az edzés előtt egy előadáson dolgoztam, amit a távközlés jövőjéről tartok nemsokára a Közgázon. Úgy gondolom, valahol középen állok a számvetésben: szép volt az eddigi rész, de legalább ennyire szép lesz az előttem álló időszak. Még sok-sok meccs következik.”

Például az Európa-bajnokságon, júliusban. „A filmen Benedek Tibi azt mondta, tudja, nekem a legszebb ajándék a két nyári arany lenne – megígérni nem tudja, de küzdenek érte, az biztos. Nos, én magam két dobogós helyezéssel, közte egy arannyal nagyon boldog lennék. Persze, lehet két arany is, ezen ne múljon. De bárhogy is alakul, az már most látszik, nagyon klassz rendezvény lesz az Eb, jegyek már szinte nincsenek is.”

És hogy ő maga miként bírja még a vízben? Nos, remekül! „Vegyes csapat a miénk, a legfiatalabb huszonhárom, a legidősebb hetvenhárom éves. Elég jól bírom, de persze sok támogatást kapok, és remek passzokat. Tudod, olyan csapattársaim vannak, mint Beck Zsófia, Beck Petra, Beck Dávid és Beck Miklós. A teljes Beck-sor... Azaz a csapatjáték kiválóan működik: remekül megértjük egymást!”
Vízilabda hírek
beck györgy