cover image
Egyéb

Mi a Manó?! Mínusz 4-ről nyert a Szeged a Komjádiban

2014. április 4. 21:11

A hangulat már-már a rájátszást idézte a Lactiv-Vasas – Diapolo-Szeged bajnokin, a vendégek 10-9-re nyertek nagy hajrát bemutatva.

Ha azt vesszük, hogy a BVSC legyőzte a Szegedet, a Vasas pedig bucira verte a BVSC-t (és ez így egymás után történt), azt is mondhatnánk, hogy a pénteki bajnoki esélyese a Vasas volt. Persze, az élet és a vízilabda nem ilyen egyszerű.

A Szeged mégiscsak rutinosabb, világbajnokokkal megtűzdelt gárda, és bizony ez a végén felszínre is került. A meccs előtt Sánta Dániel térde kiugrott (már a héten megsérült, de kipróbálták, menni fog-e a játék, a bemelegítés során kiderült, nem), így nem tudta vállalni a játékot, dr. Molnár Tamás sem játszhatott sérülése okán, de a kispadra leült az olimpiai bajnok center.

szegedvasas.jpgDrasko Brguljan nagy góljával indult a meccs, majd miután Kiss Csaba kezéből kiperdült a labda, jött egy újabb eredményes Vasas-akció, Hőna talált be. Sőt, Brguljan remek passza után Német Toni a harmadik angyalföldi gólt is behúzta, villámrajt, 3-0.

Időt kért Vincze Balázs, és kicsit össze is rázódott a Szeged, Kiss Csaba, majd Szivós Márton emberelőnyből talált be. A negyed vége ezzel együtt a nagyon lelkes Vasasé lett, Manhercz Krisztián szerzett labdát, egészen nagy tempóban megúszott, áttette Csapó Miklósnak, aki irdatlan erővel nemcsak a labdát, de Nagy Viktort is betolta a kapuba (4-2). A végén Drasko Brguljan és Szivós Marci kicsit összeakaszkodott, de súlyos ítélet nem született.

Szivóst aztán teljesen egyedül hagyták a második negyed első szegedi akciójánál, nem is hibázott a barcelonai világbajnok, nem sokkal később pedig Aljosa Kunac lőtt félig megtekert akciógólt, mindezt úgy, hogy előtte nem sikerült a lövése, újra elvállalta azonban, 4-4.

A piros-kékek nem hagyták magukat, Manhercz Krisztián bombagóllal szerzett újra vezetést, aztán 3:30-cal a vége előtt újra villant Manó. Nagy Viktor nagyon megette a cselt, pontosabban a fiatal játékos balra nézett, de aztán passz helyett kapura lőtt: zseniális gól volt, 6-4.

A végén aztán jött egy másik szépségdíjas gólt, Szivós tolta be Deckernek középre a labdát, a szegediek védője megfordult a levegőben, és a kapuba talált. Egygólos hazai előnnyel jöhetett a nagyszünet.

Nagyon úgy nézett ki a harmadik nyolcperc elején is, hogy a Vasast nem lehet megtörni: Steinmetz Ádám lőtt emberelőnyből (kintről) újabb gólt, majd a 20. percben elvesztette Tóth Mártont a Szeged, kipontozódott a center. Ráadásul Német Toni is betalált, behúzta a labdát, 8-5. 1:53-mal a negyed vége előtt Barabás Botond védett nagyot, majd Angyal Dániel nem volt rest elvállalni a lövést messziről, bombagól, 9-5, négy góllal vezetett ekkor a Vasas.

A Szegednek gólt kellett lőnie a végén ahhoz, hogy a negyedik negyedben maradjon esélye a győzelemre, és így is tett. Előbb Kunac emberelőnyből talált be, majd 21 másodperccel a negyed vége előtt 5 méterest kapott a Szeged, Juhász Zsolt szokásához híven nem hibázott (9-7).

A zárónegyed elején egy meglehetősen véleményes 5 méterest kapott a Szeged, azt is bevarrta Juhász (9-8), máris csak kettő volt a differencia, ráadásul Katonás kipontozódott. A Vincze-csapat elkapta a fonalat, érezte, hogy elbizonytalanodott a Vasas: Szivós akciógólja tanári időzítéssel érkezett, 9-9.

Sőt, Lukas Seman – aki hétközben négy gólt lőtt a szlovák válogatottban az olaszoknak – meglőtte a maga bombagólját, ezzel a találattal 2 perccel a vége előtt kialakult a végeredmény, 9-10.

Remek, szórakoztató és izgalmas, jó atmoszférájú meccsen nyert a Szeged, de a Vasasnak a nagy előny leadása ellenére sem kell szégyenkeznie.
 
A másik pénteki mérkőzésen a Fradi 6-5-re nyert Debrecenben.

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság, 25. forduló:

Lactiv-Vasas – Diapolo-Szeged 9-10 (4-2, 2-3, 3-2, 0-3)


Vasas:
Barabás – Brguljan 1, Csapó 1, Katonás, Angyal 1, Takács, dr. Steinmetz Á. 1. Csere: Fazekas, Sedlmayer, Manhercz K. 2, Manhercz Á., Hőna 1, Német 2. Vezetőedző: Földi László

Szeged: Nagy – Decker Á. 1, Kiss Cs. 1, Szivós 3, Juhász 2 (2), Tóth M., Seman 1. Csere: Jansik, Vincze M., Hegedűs, Kunac 2. Vezetőedző: Vincze Balázs

Gól/emberelőny: 3/12, illetve 3/8
Ötméteresek: -, illetve 2/2
Kipontozódott: Katonás (26.), illetve Tóth M. (21.), Kiss Cs. (23.)
 
Debreceni VSE – Széchenyi Bank-FTC 5-6 (1-2, 3-1, 0-1, 1-2)

DVSE:
Clark – Palotás, Kállay 2 (1), Marnitz G., Misic, Süveges, Halek 2. Csere: Macsi, Weszelovszky, Chilkó 1, Jokic. Vezetőedző: Varga Tamás

FTC: Gárdonyi – Szabó 1, Ernyey, Bóbis 1, Swift 1, Martin 3, Roach. Csere: Kolozsi, Vogel Simon, Pohl, Major, Paján, Francsics. Vezetőedző: Varga Zsolt

Gól/emberelőny: 1/8, illetve 2/6
Ötméteresek: 1/1, illetve 0/1
Vízilabda hírek
vasas
szeged
lactiv vasas
diapolo szeged
manhercz krisztián
vincze balázs