cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Martfűi kerethirdetés, az utolsó ébresztő jegyében

2014. március 24. 19:44

Benedek Tibor ígéretéhez híven hétfőn kihirdette a jövő vasárnaptól keddig Martfűn edzőtáborozó válogatott keretét.

Először is a névsor.

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton.
Mezőnyjátékosok: Tóth Márton, Szivós Márton, Decker Ádám, Angyal Dániel, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Török Béla, Jansik Dávid, Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Bátori Bence, Kovács Gábor, Gór-Nagy Miklós, Zalánki Gergő.

Az urak négy tréningen vesznek részt: egy lesz vasárnap este, kettő hétfőn, egy pedig kedd délelőtt.

És akkor néhány kapcsolódó téma, a szövetségi kapitány gondolataival körítve. Először is arról, hogy függetlenül az új évtől, a média már csak olyan, hogy még mindig a barcelonai aranycsapatot tekinti mércének, és ehhez képest támad harangzúgás, hogy hát kimaradt ez vagy az. Nos, ehhez képest most mindenki a fedélzetre szólíttatott a világbajnokok közül, újfent.

„Leszámítva a három külföldön játszót, azaz ennyi hely felszabadult – igazította ki a felvetést Benedek Tibor. – Ez a mostani összetartás egyszersmind a figyelemfelkeltést is szolgálja a csapatban. Nem lesz túl bő a nyári keret, azaz ez most egy utolsó ébresztő mindenkinek, akire ez ráfér. Hogy szedjék össze magukat, hiszen következik a fontos bajnoki rájátszás, és bár a kapu továbbra is nyitva áll, sok embernek, akire eddig számítottam, nagyon sokat kell javulnia, hogy továbbra is élvezzék a bizalmamat.”

Korábban esett szó az egységes felmérésekről, illetve a kapitány beszélt arról, hogy szeretné, ha a nyáron induló felkészülésre megfelelő erőállapotban érkeznének a kiválasztottak. Merész András épp a múlt heti, olaszok elleni összecsapást követően mondta azt, hogy januárhoz képest 30 százalékkal jobb kondiban voltak a lányok a tesztek alapján. De mi a helyzet a férficsapatnál, mennyire láthat tisztán Benedek Tibor?

„Három héttel ezelőtt orvosi felmérésen vett részt a csapat, sajnos, ennek az eredményei még nincsenek a kezemben, de ezek fontos támpontot jelentenek majd. Ami pedig a mi tesztrendszerünket illeti, néhány eredmény még nem jelent meg a neten, illetve néhány, a feladatokhoz szükséges technológiai újítás egyelőre nincs a kezünkben. És azért az is fontos szempont, hogy nem kizárólag az erőállapot alapján döntök kerethirdetéskor, bár tény, fontosak a felmérések. Ezért is várom a legutóbbi futószalagos eredményeket – ez jobb, mint a tavalyi kerékpáros –, és mivel legutóbb Martfűn már csináltuk a magunk tesztjeit, ezt most is megtesszük, és lesz alapunk az összehasonlításra.”

A kapitány azért hozzátette, bízik a klubokban folyó munkában, illetve abban, hogyha egy játékos úgy érzi, neki még kellene egy kis plusz, azt magától el fogja végezni.

Végül az „ébresztés” témakörére visszatérve Benedek Tibor elmondta: a közös beszélgetések alkalmával a csapattagok kollektíven is részesülnek némi „gondolatébresztésben”, de lesz egy-két egyéni elbeszélgetés is.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
Férfi válogatott