cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Merész András: Remélem, harapnak a lányok

2014. március 17. 17:59

Kedden játssza az olaszok elleni Világliga-selejtezőt a Nyéki Imre Uszodában a magyar női válogatott. A lányok tudják, hogy egy darabig nem találkoznak az olaszokkal, így most jó lenne erőt demonstrálni.

„Szerencsére nincs sérültünk, és remélem, holnapig már nem is lesz” – kezdte Merész András a válaszát kérdésünkre, amelynek lényege ennyi volt: „Mi újság?”

Ennek megfelelően a kapitány kijelölte a keretet a holnapi mérkőzésre. Íme:

Gangl Edina, Kasó Orsolya – kapusok

Czigány Dóra, Kisteleki Dóra, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Sikter Diána, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Menczinger Kata

„Játszottunk két kétkaput az olaszokkal, délelőtt nyertünk két vagy három góllal, délután döntetlen lett az eredmény, de nyilván nem az volt a legfontosabb most. Kipróbáltunk egy-két dolgot, amit esetleg majd a meccsen felhasználhatunk, de az olaszok játékában semmi újdonság nincs, ismerjük őket, tudjuk, mi az, amiben jók. Igyekszünk majd a saját játékunkat játszani, egyébként is inkább magunkkal vagyunk most elfoglalva. Ez a 4 nap és a görög meccs előtti 2 nap jelenti az utolsó közös edzéssorozatot azelőtt, mielőtt majd elkezdjük az Eb-felkészülést” – így Merész András, aki elégedett lehet, ugyanis:

„A decemberi és a januári felmérőket most megismételtük, és a játékosok állapotában 20-25 százalékos javulást mértünk, ez több mint dicséretes, hiszen rövid idő telt el azóta. Nem volt olyan, aki legalább 15 százalékot ne javított volna. Most úgy látom, lelkileg is rendben vannak, remélem, harapni fognak kedden. Főleg úgy, hogy ha minden igaz, az Eb-n bekövetkező esetleges keresztbejátszásig már nem találkozunk az olaszokkal, és nem mindegy, milyen emlékek maradnak meg a játékosokban az utolsó találkozóról” – utalt a selejtező fontosságára a kapitány.

A meccs 18 óra 20 perckor kezdődik a Kondorosi úton és a Digi Sport képernyőjén.

Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Merész András
olaszország