cover image
Egyéb

Eger, BL – csak a szokásos...

2014. március 15. 17:19

Meglehetősen egyoldalú mérkőzésen folytatta BL-vesszőfutását az egri gárda: az Olympiakosz két befejezőembere, Funtulisz és Vlahopulosz 11 gólt lőve végezték ki a hevesieket (13-5).

Mondhatni, úgy indult, mint általában az idén a BL-ben. Ehhez még némi színt kevert, hogy úgy indult, ahogy itt, Pireuszban szokott: egy közepesen jó centerbejátszásnál elengedték a görög szerelést a játékvezetők, átellenben azonnal jött a labdanélküli kiállítás, amiből Funtulisz megszerezte az Olympiakosznak a vezetést (igaz, közben Biros Pétert finoman odébb taszították, bár nem a helyén ment el a labda).

Aztán még egy gyors kontrafault is érkezett a miheztartás végett – szerencsére, Bisztritsányi Dávid szédületesen védett egy centerlövést. Eztán Biros egy bődületes átlövéssel egyenlített – és ezzel igen hosszú percekre véget értek a pozitív események.

Fotó: Kovács Anikó/archív

Fotó: Kovács Anikó/archív

A lejtőn egy időkéréses fór elbaltázásával indult el bajnokcsapatunk – bezzeg a görögök rosszkéz szélről simán beverték, így lett 1-2 helyett 2-1. Majd kisvártatva 3-1 és 4-1, mindkétszer Vlahopulosz remekelt, előbb lemásolta az iménti fórját, majd egy finom faulttal eljött Bátori Bencéről, pazarul végigúszta a pályát, és beverte a labdát. A negyedbe még Biros lécen csattanó labdája fért bele, előnyből.

A második rész ugyanígy indult, most Salamon Ferenc nem tudta gólba juttatni a labdát fórban (a laposra sikeredett lövést védte a kapus), szemközt az olasz bíró ráfújt Bundschuh Erik kiállítására egy ötöst – ez kissé durva volt –, és amilyen napja volt az Egernek és Bisztritsányinak, Funtulisz labdája a vonal mögé szédült kapusunk kezéről.

Salamon eztán újfent a lécet trafálta telibe emberelőnyből, ugyanakkor Funtulisz megint csak befejezte az ő fórjukat kapásszélről, így 6-1-re állt a meccs. A statisztika tökéletesen mutatta, mi a baj: a pireusziaknál 4/4 volt a fórindex (két-két gól a két szélről), az egrieknél 4/0.

Bár a következő hellén előny kimaradt (a falból húzták fölé), Kovács Gábor pedig szépen bikázott a léc alá átlövésből, ezután Hárai Balázs csavarja elakadt a kapusban, Delakasz viszont távolról, 5 másodperccel a duda előtt pókhálózta ki a hosszú felsőt, az enervált blokkokat kihasználva, azaz a szünetben elég ramatyul festett az összkép (7-2).

Mi tagadás, a folytatásban sem világosodtak a kontúrok. Vlahopulosz egy távolival indított – ismét elég gyatra volt az összhang a blokkolók és Bisztritsányi között –, Lőrincz Bálint aztán szépen belőtt egy fórt (már jött vissza a kiállított, de azért megadható...).

Sajnos, Funtulisszal képtelenek voltak mit kezdeni a vele szemben védekezők, először két emberen és a kapuson is gond nélkül keresztülverte a labdát előnyben, aztán úgy talált be, hogy első kísérlet a kapufát találta el, de visszapattant hozzájuk, és másodjára megoldotta. 7/6-nál tartottak ekkor a hazaiak emberelőnyben...

Az egriek viszont 7/1-nél három negyed után, miután a Biros-Bundschuh figura ezúttal nem jött be, mint kedden a Kőérben, majd a negyed végén Lőrincz lőtte rá jobb híján úgy, hogy a fór 20 másodperce alatt nem sikerült jó helyzetet kialakítani.

A negyedik rész relatíve jól indult, Varga Zsolt átlövésgóljával, aztán Kolomvosz találatánál az okozhatott a némi boldogságot, hogy azt már nem emberelőnyből lőtte, így legalább romlott a mutatójuk (8/6), más kérdés, hogy az eredményjelzőn 11-4 állt...

Mondjuk, emiatt sem mosolyoghattunk sokáig (ha egyáltalán...), Vlahopulosz ugyanis ezúttal hátulról használta ki a görög fórt, Bisztritsányi a kezét sem tudta kiemelni. A gödör aljára kerülve már jobban ment az előny (Bátori), ugyanakkor a házi gólpárbajban újfent Funtulisz szerzett vezetést Vlahopulosszal szemben (13-5), két perccel a befejezés előtt. Ez is maradt a vége, így az egriek alighanem a csoport utolsó helyén zárják majd a BL-t. Kár érte.

Eredmény - Bajnokok Ligája, 7. forduló

Olympiakosz Pireusz (görög)–ZF Eger 13-5 (4-1, 3-1, 3-1, 3-2)
Játékvezetők:
Columbo (olasz), Matache (román)

Gólszerzők: Funtulisz 6, Vlahopulosz 5, Delakasz, Kolomvosz, ill. Biros, Kovács G., Lőrincz, Varga Zs., Bátori

Emberelőnyök:
8/10, ill. 2/8
Ötméteresek: 1/1, ill. –
 
További eredmények a csoportban:
 
Jug CO Dubrovnik (horvát) - C.N. Atletic-Barceloneta (spanyol) 8-9 (4-3, 2-2, 1-2, 1-2)
Primorje EB Rijeka (horvát) - Pro Recco (olasz) 11-8 (3-2, 4-2, 3-1, 1-3)

Az állás:
1. Primorje EB Rijeka 7 - 16 pont
2. C.N. Atletic-Barceloneta 7 - 13 pont 
3. Pro Recco 7 - 10 pont
4. Jug CO Dubrovnik 7 - 10 pont 
5. Olympiacos Piraeus 7 - 9 pont
6. ZF-Eger 7 - 3 pont

A másik csoportban:

Partizan Belgrade (szerb) - Galatasaray Istanbul (török) 14-7 (2-2, 3-1, 5-1, 4-2)
CSM Digi Oradea (román) - VK Radnicki Kon Tiki Kragujevac (szerb) 6-16 (2-6, 1-4, 1-3, 2-3)
AN Brescia (olasz)–Spandau 04 Berlin (német) 13-10 (2-1, 3-3, 5-2, 3-4) 

Az állás:

1. Radnicski 7- 21 pont
2. Brescia 7- 15 pont
3. Partizan 7- 12 pont
4. Spandau 7- 7 pont
5. Galatasaray 7- 5 pont
6. Oradea 7 - 1 pont
Vízilabda hírek
eger
zf eger
dabrowski norbert
Bajnokok Ligája
olympiakosz