cover image
Egyéb

Märcz Tamás: Jól bírtuk fizikailag, ez döntő volt

2014. március 15. 11:20

A BVSC 9-7-re legyőzte az esélyesebb Szegedet a bajnokság pénteki fordulójában. A zuglóiak mestere azt mondja, mindig csak egy meccsre koncentrálnak.

Ahogyan arról írtunk, végig vezetve nyert a BVSC-Zugló a Diapolo-Szeged ellen a 22. fordulóban, ezzel a fővárosiak továbbra is remek formában vannak. A vezetőedzőt kérdeztük.

Majdhogynem sima meccs volt a Szeged elleni, miért?
Úgy álltunk hozzá ehhez a mérkőzéshez, hogy amennyire csak tudjuk, megnehezítjük a jóval erősebb és talán jó formában is lévő szegediek dolgát. Azt mondtuk, amíg bírjuk fizikailag, felvesszük a kesztyűt. Vállaltuk a test-test elleni harcot, amennyire a játékvezetők engedték, és sikerült kitolni a zónavédekezésünket is. Aztán úgy alakult, hogy ezt az egész meccs alatt sikerült hozni, szerencsére a faultokkal is jól álltunk. Elöl határozottak voltunk, találtunk plusz gólokat és sikerült lefordulnunk is több alkalommal, ráadásul hátul is egész jól működtünk.

Mennyire volt egyértelmű, hogy a lendület a végéig is kitarthat?
A meccs második felében én úgy láttam, hogy a Szeged egyre idegesebbé vált, és elkapkodtak néhány támadást, ami korábban nem volt jellemző rájuk. Ez nyilván megkönnyítette a helyzetünket. Egy idő után az órával is játszottunk, igyekeztünk a rendelkezésre álló támadóidőt végigjátszani. Ez nagyon fontos volt, hogy ne pörögjünk túl a hosszabb kispaddal rendelkező Szeged ellen. Mindenki betartotta a taktikai utasításokat, és az utolsó negyedre már úgy mentünk neki, hogy senki sem akarta a csapatból kiengedni ezt a győzelmet. Akkor már tényleg elhittük, hogy a miénk lesz a meccs.

Többet készültetek erre a bajnokira, mint a többire?
Nem, semmivel sem többet, sőt, a hét elején inkább a fizikai felkészítésre helyeztük a hangsúlyt, csak a meccs előtti két napban foglalkoztunk speciálisan a Szegeddel. Hétről-hétre, meccsről-meccsre készülünk, mindig csak a következőre, és minden csapatot komolyan veszünk, mindegyiket más és más szempontból.

Már a debreceni 10-10 is bravúros volt.
Igen, de ott más volt a koreográfia, hiszen ott visszakapaszkodtunk, és azt bizonyítottuk, hogy erőnlétben nagyon jó állapotban vagyunk. Végül is a két mérkőzés tanulsága ez: fizikailag nem panaszkodhatunk.

És mi a helyzet az étvággyal?
Megyünk tovább a megkezdett úton, legközelebb az OSC ellen játszunk, idegenben. Nagyon nehéz lesz, mert az OSC-nek létfontosságú lenne a győzelem, nem adja majd könnyen. A célunk, hogy tovább fejlődjünk, és az 5-8. helyért folytatott rájátszásban kicsúcsosodjon a formánk.
Vízilabda hírek
märcz tamás
BVSC
diapolo szeged
szeged