cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga: Magyarország a szuperdöntőben

2014. március 11. 20:54

A görög válogatott Patraszban 8-7-re legyőzte a horvát válogatottat, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül a magyar válogatott készülhet a dubaji szuperdöntőre.


Benedek Tibor válogatottja, ha nem is páholyból, de viszonylag kellemes szituációból figyelhette, mi történik a keddi csoportmeccsen. A magyar válogatott eddig remekül szerepelt a sorozat kvalifikációs sorozatában, hiszen Miskolcon legyőzte a görögöket, aztán hosszabbítást követően verte idegenben (Sibenikben) a horvátokat.

Eddig utolsó meccsünk Patraszban volt, ahol nagyszerű záró pillanatokat produkálva győztünk 12-11-re, így volt 8 pontunk, ennyi van most is. A görögöknek és a horvátoknak egyaránt 2-2 volt, de a görögök már nem juthattak tovább, függetlenül a keddi meccstől.

Ehhez képest becsülettel küzdöttek, nem adták meg maguknak, ezért mindenképp jelképes köszönet jár. Azért meg még nagyobb, hogy meg is verték az olimpiai bajnokot. 

Mindez azt jelenti, hogy a magyar válogatott már úgy fogadhatja a horvátokat Pécsett áprilisban, hogy az a találkozó tét nélküli lesz: Magyarország készülhet a júniusi dubaji szuperdöntőre.
 
Ami a többi csoportot illeti: az olaszoknak nagy arányú sikerre lett volna szüksége Montenegró ellen, hiszen idegenben 11-8-ra kaptak ki a vb-ezüstérmestől. Nos, nem sikerült nagyon nyerni, csak eggyel. Ez pedig azt jelenti, hogy Montenegró helyzeti előnyben maradt (Drasko Brguljan egy gólt szerzett), az utolsó körben elég a Szlovákiában kedden botló németek ellen egy minimális siker (itt betalált a szegedi Lukas Seman).
 
Romániában győzött Szerbia, ezzel a mieinkhez hasonlóan kijutott a szuperdöntőre.

Eredmény - Világliga-selejtező:
 
Görögország-Horvátország 8-7 (1-1, 2-2, 3-2, 2-2)
Gólszerzők: Mylonakis 2, Fountoulis 2, Chrysospathis, Vlachopoulos, Mourikis, Kolomvos 1-1 illetve Muslim 2, Jokovic, Milakovic, Viskovic, Setka, Obradovic 1-1

A csoport állása:
1. Magyarország 8 pont - már továbbjutott
2. Görögország 5 pont
3. Horvátország 2 pont

Az A csoportban:

Románia-Szerbia 4-7 (1-2, 0-1, 2-1, 1-3)
Gólszerzők:
Tiberiu Negrean 3, Ramiro Georgescu 1, illetve Dusan Mandic, Srdjan Vuksanovic, Strahinja Rasovic 2-2, Slobodan Nikic 

A csoport állása:
1. Szerbia 9 pont - már továbbjutott
2. Oroszország 3 pont
3. Románia 3 pont

A C csoportban:

Olaszország-Montenegró 10-9 (4-1, 1-2, 3-4, 2-2)  
Gólszerzők:
Alex Giorgetti 4, Matteo Aicardi 3, Pietro Figlioli, Andrea Fondelli, Fabio Baraldi 1-1, illetve Darko Brguljan, Aleksandar Radovic 2-2, Drasko Brguljan, Vjekoslav Paskovic, Mladjan Janovic, Aleksandar Ivovic, Filip Klikovac 1-1

Szlovákia-Németország 12-9 (3-3, 1-2, 4-2, 4-2)
Gólszerzők:
Martin Famera 4, Juraj Zatovic 3, Andrej Janicek 2, Lukas Seman, Tomas Bielik, Marek Tkac 1-1, illetve Moritz Oeler 3, Marko Stamm, Hannes Glaser, Erik Bukowski, Dennis Eidner, Philipp Kalberg, Timo van der Bosch 1-1

A csoport állása:
1. Montenegró 12 pont
2. Olaszország 12 pont
3. Szlovákia 3 pont
4. Németország 3 pont
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
dubaj
szuperdöntő