cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor és Varga Dániel: Ez azért erős

2014. március 9. 16:09

A férfiválogatott kapitánya és csapatkapitánya is megerősítette: ez bizony egy nagyon erős Eb-csoport lesz.

A világbajnok magyar válogatott a nyári margitszigeti Európa-bajnokságon Szerbia, Horvátország, Spanyolország, Németország és Franciaország mellé „nyert” besorolást a vasárnapi sorsoláson.

Benedek Tibor szövetségi kapitány így értékelte a csoportot.

„Rita sorsolta ezt? Húzhatott volna a másik kezével... Nehéz ennél keményebb csoportbeosztást elképzelni, talán ha a görögök kerültek volna hozzánk a harmadik kalapból és nem a németek. Mindegy, nem kell siránkozni, ezt kell megoldani. A spanyolok elleni mérkőzés rögtön élet-halál találkozó a továbbjutás szempontjából – összességében nem baj, hogy ez pont az első nap lesz. Tudom, hogy 2001-ben is a nehezebb csoportba kerültünk, de akkor még négyen léptek tovább, és a másik ágon egy Montenegróval kevesebb rivális volt. Úgy fest, Budapesten ez már csak így megy. Nem baj, legalább lesz miért dolgozni.”

Fotó: Szaka József

Fotó: Szaka József

Varga Dániel így kommentált a sorsolás végeztével:

„Ki kell jelenteni, hogy ez egy nagyon nehéz csoport. Az, hogy mennyire rossz vagy jó, az majd kiderült, ha véget ért az utolsó kör. Van ennek előnye és hátránya is. Az mindenképpen pozitívum, hogy olyan erős csapatokkal játszunk a csoportban, akik ellen egy erőfelmérőt kapunk. Már az Európa-bajnokság csoportkörében is tudunk tehát fejlődni, nem beszélve arról, hogy ha sikerül őket megverni, akkor az a későbbiekben végigkísér bennünket, az önbizalmunknak jót tehet.

A spanyolokkal még sosem játszott ez az új válogatott. Most fogunk…
Mivel a nyáron eleddig nincs spanyol programunk, nem kizárt, hogy tényleg az Európa-bajnokságon találkozunk velük először. A spanyolok ellen mindig nagyon nehéz játszani, mert kiszámíthatatlanok. Ők is jó csapat, maradjunk annyiban.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a sorsolás után:

„A lányok csoportja könnyebb, azzal a veszéllyel, hogy a keresztbejátszás során kaphatnak egy nagyon nehéz ellenfelet. A fiúké nehezebb, azzal az eséllyel, hogy a keresztbejátszás során kaphat könnyebbet, de azzal a nehézséggel, hogy addigra sok energia, legfőképpen koncentrálásbeli és lelki, elfogyhat. Ugyanakkor a magyar válogatottaknak mindig megvan az esélye arra, hogy hazai közönség előtt az összes meccsüket megnyerjék.”
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
sorsolás
Benedek Tibor
varga dániel
kemény dénes