cover image
Egyéb

Decker Ádám: Csak fiatalít, hogy 4 évente van születésnapom

2014. február 28. 15:47

Harmincéves lett a világbajnok pólós, de igazi nagy bulit csak négyévente csap. Elvégre csak négyévente van február huszonkilencedike.

Mindenképp furcsa élete van annak, aki február 29-én született, hiszen a naptárban csak a szökőévekben találkozhatunk ezzel a dátummal. A sors úgy hozta, hogy a Szeged pólósa, Decker Ádám is ezen a napon jött világra.

„Igyekszem négyévente nagy bulit csapni, és azokra az évekre koncentrálni. Persze ilyenkor is van kis köszöntés, mindig 28-án. Az, hogy egy kis túlzással élve csak négyévente van születésnapom, csak fiatalít” – mondja Ádám, aki belépett a harmadik ikszbe.

„Sokan mondják, hogy ez egy határvonal, de én semmit sem érzek ebből. Nincs ősz hajszálam, jó a látásom, épek a fogaim, és ugyanolyan szeleburdi vagyok, mint eddig. Volt olyan csapattársam, akit annak idején megviselt a 30-as szám, én jól vagyok, köszönöm”.

A Szegedi VE világbajnok pólósát kérdeztük a csütörtöki futásról: közel 600-an futottak a helyi ligetben a vízilabdacsapat tagjaival. A város apraja-nagyja ott volt, köztük szegedi sportemberek, kézilabdázók, kosarasok.

„Örülök neki, hogy jól sikerült a futás, többen voltak, mint tavaly. Ilyenkor egy kicsit felhívjuk a figyelmet magunkra, és kapcsolatba tudunk kerülni a közönséggel, na és új emberekkel is találkozunk, akik lehet, hogy a következő héten kijönnek a meccseinkre. Bízom benne, hogy hagyomány lesz a kezdeményezésből”.

A Szeged a hétvégén Szentesen játszik, Decker Ádám szerint ma már sokkal jobb csapat a megyei rivális, mint pár hete, az edzőmeccseken meg is szorongatta a szegedieket. Szerinte viszont ha a szombati mérkőzésen magabiztosan tudna nyerni a Szeged, akkor az remek alap lenne a szolnoki, jövő heti rangadóra.
Vízilabda hírek
decker ádám