cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Világkupák: két kemény és egy verhető ellenfél

2014. február 28. 7:42

A FINA cancúni vízilabda-konferenciáján, az első nap végén kisorsolták a nyárvégi Világkupák csoportjait. Férfi és női válogatottunk amolyan „vegyes” csoportba került.

Lehetett volna valamelyest nehezebb dolga is férfiválogatottunknak, ha mondjuk a horvátok helyett a szerbeket kapja, ugyanakkor könnyebb is, ha az ausztrál-amerikai párosból az utóbbiak jutnak nekünk, és Dél-Afrika is könnyebben elintézhetőnek tűnik, mint a hazai pályán játszó Kazahsztán.

Az eredményesség szempontjából az a fontos, hogy a horvát-ausztrál párosból legalább egynél jobbak legyünk, mert akkor feltehetően az amerikaiakkal kerülünk össze a négy közé jutásért – utána jöhet a szerb-montenegrói párosból az egyik.

A hölgyek is járhattak volna rosszabbul, ha a dél-afrikai-kínai párosból utóbbiakat húzzák hozzánk. Kicsit fura volt, hogy a harmadik kalapban az amerikaiak és az új-zélandiak szerepeltek, közülük végül az olimpiai bajnok gárda került hozzánk, így három nem európai csapattal kell megvívnia Merész András gárdájának.

Az augusztus második felében esedékes eseményen feltehetően már elég kifacsart gárdák vesznek részt (ez a harmadik világverseny a Világliga-döntők és a budapesti Európa-bajnokság után), ugyanakkor tétjük is van, hiszen világbajnoki kvalifikációt ér az első három helyezés (amennyiben a Világliga-győztes is köztük van, akkor a negyedik is mehet a vb-re).

Férfi Világkupa (Almaty, Kazahsztán): 
A-csoport:
Montenegró, Szerbia, Egyesült Államok, Dél-Afrika
B-csoport: Magyarország, Horvátország, Ausztrália, Kazahsztán

Női Világkupa (Hanty-Manszijszk, Oroszország): 
A-csoport:
Spanyolország, Oroszország, Új-Zéland, Kína
B-csoport: Ausztrália, Magyarország, Egyesült Államok, Dél-Afrika

Férfi nemzetközi Világliga-selejtező (Sanghaj, Kína): 
A-csoport: Ausztrália, Kanada, Kazahsztán, Japán
B-csoport: Egyesült Államok, Brazília, Kína, Dél-Afrika

Női nemzetközi Világliga-selejtező (Orange County, USA)
A-csoport: Ausztrália, Brazília, Kazahsztán, Venezuela, Japán
B-csoport: Egyesült Államok, Kanada, Kína, Dél-Afrika
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
világkupa