cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ők mennek a görög Világliga-meccsre

2014. február 9. 19:22

Benedek Tibor szövetségi kapitány a Volvo Kupa után kijelölte keretét a görögországi Világliga-selejtezőre.

Ez alapján az utazó keretbe került Kovács Gábor és Angyal Dániel is. Nagy Viktor mellett a Volvo Kupa zárómeccsén remeklő Lévai Mártont viszi a kapitány a patraszi találkozóra a kapusok közül.

Szintén ott lesz a keretben a Volvo Kupa legjobb játékosának választott Madaras Norbert, a centerek közül pedig most Tóth Márton és Hárai Balázs kap bizalmat.
 
Benedek Tibor kérdésünkre elmondta, ez egyáltalán nem kísérleti felállás. „Ez egy erős csapat, amelyikről azt gondolom, hogy nyerhet Görögországban. Mindenki, aki bekerült, bizonyított az elmúlt héten, azaz megharcolt a helyéért, nem kísérleti alapon van bent. Egyébként elégedett voltam a fiatalok teljesítményével, Erdélyi Balázs például most nincs ugyan itt, de megmondtam neki, egy hét alatt meggyőzött arról, hogy helye van a nyári keretben – amennyiben ugyanilyen fizikai állapotban érkezik haza, mint most.”

A magyar válogatott korábban megverte Görögországot Miskolcon, majd Sibenikben hosszabbítást követően, büntetőkkel verte Horvátországot, így 5 ponttal vezeti csoportját.

A meccset kedden este a Digi Sport közvetíti.

A névsor: 

Nagy Viktor, Lévai Márton - kapusok

Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Hárai Balázs, Tóth Márton, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras Norbert, Vámos Márton, Kovács Gábor, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton - mezőnyjátékosok
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga