cover image
Felnőtt Válogatott
Férfi
Egyéb
Közlemény

VIII. Volvo Kupa, Szolnok - Magyar–szerb csaták: újabb felvonás

2014. február 5. 15:50

Február 7. és 9. között a vadonatúj szolnoki Vízilabda Arénában rendezik a VIII. Volvo Kupát, amelyen a világbajnoki címvédő magyar válogatott Szerbia, az Egyesült Államok és Németország együttesével mérkőzik.

Sok múlik a magyar válogatott támadójátékán – és nem csupán a VIII. Volvo Kupa végeredménye szempontjából. Amint az megszokott, a névadó támogató, a Volvo Hungária Kft. jelentős összeggel támogatja a honi utánpótlást, mégpedig a magyar együttes góljainak számától függően. A Volvo folyamatosan emeli a fiatalok „bónuszát”, hiszen 2007-ben 50 ezer forinttal indult ez a páratlan akció, az idén pedig már 80 ezer forint jár minden egyes találatért, azaz ha mérkőzésenként 10 gólt sikerülne szerezni átlagban, akkor 2,4 millió forint juthat a fiatal pólósoknak.

Mindez nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen a szokásoknak megfelelően igen nívós mezőny gyűlik össze a téli tornán, amelyet ismét egy új helyszínen, Szolnokon rendeznek. Mint többször is előfordult a Volvo Kupák történetében – például Miskolcon vagy Kecskeméten –, egy frissen átadott uszodában léphetnek fel a világ legjobbjai közé tartozó együttesek: az ősszel elkészült szolnoki Vízilabda Aréna tökéletes körülményeket garantál a résztvevőknek. Ráadásul hosszú idő után először érkezik olyan városba a viadal, ahol hetente elsőrangú vízilabdát lát a közönség a város kiváló klubcsapata jóvoltából.

A tavaly augusztusban világbajnoki címet szerzett magyar válogatott – soraiban több szolnoki játékossal, így a barcelonai aranyérmes Hosnyánszky Norberttel és Vámos Mártonnal – nagyon kemény mérkőzések elé néz. Öt év után ugyanis visszatér a Volvo Kupára a világ egyik legjobb együttese, Szerbia (amelyben szintén játszik három, Szolnokon légióskodó klasszis: Milan Alekszics, Zsivko Gocsics és Sztefan Mitrovics). Itt lesz a szintén szerb szakember, Dejan Udovicsics által irányított amerikai válogatott, valamint a megfiatalított német együttes is.

Benedek Tibor szövetségi kapitány már korábban jelezte, a Volvo Kupa hete a téli-tavaszi szezon legértékesebb időszaka: „Most töltjük a legtöbb időt együtt, sok mérkőzést játszunk, és a kupa során még jobban összeállhat a csapat az összetartást záró, rendkívül fontos, görögországi Világliga-mérkőzésre.

A magyar vízilabdasportot 2007 óta támogató Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Bodrogai Gábor büszke arra, hogy évek óta megbízható partnerei a legeredményesebb magyar csapatsportnak. „A Volvókról mindenkinek a biztonság jut az eszébe – mi pedig a magyar vízilabdának is nyújtunk ebből a biztonságból: ránk állandóan számíthatnak, még a jelenlegi, igencsak hektikus sportpiacon is. A Magyarországon, a különféle sportágakban rendezett jelentős nemzetközi tornák közül a Volvo-kupa jóformán az egyetlen, amelyik hetedik éve ugyanazt a nevet viseli. Büszkék vagyunk arra, hogy a vízilabda mellett állhatunk, mert pontosan tudjuk, nagyon is valódi tartalma van annak a megállapításnak, hogy ebben a kapcsolatban a minőség találkozik a minőséggel.


A Volvo Kupa programja:

Február 7., péntek:

Szerbia–Egyesült Államok, 16 óra
Magyarország–Németország, 18 óra


Február 8., szombat:

Egyesült Államok–Németország, 14 óra
Magyarország–Szerbia, 16 óra

Február 9., vasárnap:

Szerbia–Németország, 12 óra 30 perc
Magyarország–Egyesült Államok, 15 óra

A DIGI Sport valamennyi találkozót közvetíti.
Férfi válogatott
Sajtóközlemények
Volvo Kupa 2014
volvo kupa
sajtóközlemény