cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: Örültem, hogy a játékosok sok mindent megcsináltak

2014. február 4. 21:29

Elégedetten nyilatkozott az amerikaiak elleni 13-6-os sikert követően Benedek Tibor, aki örömmel látta, hogy három edzés után is visszaköszöntek már az újonnan begyakorolt játékelemek.

Hogy tetszett a csapatod?
Ügyesek voltak a fiúk. Igazából ez egy gyakorlás volt, az edzésen elkezdett új dolgokat tettük át élesbe. Ahhoz, hogy ezek beépüljenek, ilyen hangulatú mérkőzésekre van szükség – ha ugyanis egy edzés hatásfoka tíz, akkor egy meccsé száz. Ennyi a különbség. Na jó, legyen az edzés húsz, de a differencia akkor is jelentős. Örültem, hogy a játékosok sok mindent megcsináltak, amit szerettem volna látni. Ez egy nagyon fontos hét, amikor páratlan lehetőség nyílik egy sor, nyáron alkalmazható elem elsajátítására. Hálás vagyok a kluboknak, hogy ennyi időre elegendték a játékosokat – ugyanakkor hiszem, hogy ezek a mérkőzések, akár a mai, akár a Volvo-kupa, hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy aztán a csapataikban még jobb teljesítményt nyújtsanak, önbizalommal mennek vissza. Bízom benne, a Volvo-kupán is hasonló teljesítményre leszünk képesek – és őszintén remélem, májusban nem megint az alapoktól kell indulnunk, hanem ebben a ritmusban, egy magasabb szintről.

Hol van több újdonság, elöl vagy hátul?
Mind a két helyen. Próbálkozunk, sőt, azt mondom, még minimális újítást az átmenetben is – védekezésből támadásba – alkalmaztunk, de egy nap alatt nem lehet mindent megtanulni. Így is rendkívül elégedett vagyok a látottakkal.

Az, hogy ma ilyen felállásban játszottunk – elvégre több ászt is pihentettél – mennyire volt a hétfőn látottak hozadéka, vagy már korábban eldöntötted, hogy azok játszanak, akik?
Azért sakkoznom is kell, hogy a játékosok ne legyenek hulla fáradtak keddre, amikor a legfontosabb mérkőzés jön, a görögországi Világliga-találkozó. Megpróbálom beosztani őket, voltak, akik ma pihentek, voltak, akik holnap, voltak, akik a Volvo alatt fognak – igazából ezzel két legyet ütök egy csapásra, hiszen részben pihennek azok, akiknek kell, részben látom a többieket, hogy mire képesek. Ez lényeges, mert egyrészt a hétfő nagyon kemény volt , aki ma végigjátszotta a meccset, az aligha fog tudni mozdulni holnap estére, ezért a csütörtököt megkapják, csak este megyünk Szolnokra. Viszont utána is észnél kell lenni, mert az utazás elég nehéznek ígérkezik, hiszen a Világliga-mérkőzés sajnos nem Athénben lesz, hanem 250 kilométerrel odébb, azaz még vár ránk egy elég kemény buszozás. Egyébként már korábban beosztottam, ki mikor pihen, de azért egy kicsit változtattam rajta a hétfőn látottak alapján.
 
A Magyarország-Egyesült Államok (13-6) meccs összefoglalóját itt lehet elolvasni.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Volvo Kupa 2014
Férfi válogatott
Benedek Tibor
egyesült államok