cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Szégyen” – nincs tévéközvetítés Sibenikből

2014. január 13. 15:21

A horvátok nem közvetítik a sibeniki Világliga-mérkőzést, így a magyar csatornák sem tehetnek semmit.

Mint kiderült: alapvetően szerették volna a horvát tévénél adni a meccset, de annyira gyenge a sibeniki uszoda világítása, hogy megoldhatatlan az egyenes adás (magyarán: büdös mód sötét van).

Megint más kérdés – és ezt egy horvát újságíró kolléga tette fel –, hogy azért nem tegnap döntöttek a mérkőzés helyszínéről, azaz egy helyszínbejárás alapján idejekorán rájöhettek volna, mi a helyzet.

Szégyen!”, „Katasztrófa...” – kommentálta több helyi sajtóorgánum is a tényt, hogy az olimpiai bajnok és a világbajnok összecsapását nem láthatják a horvát nézők (és így mi sem).

Egyesek megjegyezték, a horvát szövetségnél tisztában kellett lenniük, hogy sötét egy hely a sibeniki uszoda, ám úgy fest, többet nyomott a latban, hogy Ivica Tucak, továbbá a szövetség vezetésében fontos szerepet játszó olimpiai bajnok, Perica Bukic a város szülötte.

A magyar szövetség is küzdött az ügy érdekében, ám hiába. Itthon, ez talán egyértelmű, csak akkor lehet látni a mérkőzést, ha valamelyik helyi csatorna adja – mivel azonban az ottani pólósok meccseit általában közvetítő állami tévé nem vonul ki, ezért sansztalan az élő közvetítés. Hírlik, Bukic próbál intézni legalább egy élő stream-et, de egyelőre erről sincs konkrétum.

Bezzeg a Medvescak hokisainak KHL-mérkőzései folyamatosan láthatóak” – morgott egy horvát kollégánk, aztán mi is morogtunk egy jót, és ezzel nagyjából ki is merítettük az összes lehetőséget...

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
horvátország
sibenik
tv közvetítés