cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: lassan vége a közös gyakorlásnak

2014. január 4. 20:18

A női válogatott két felvonásban készült együtt a bajnoki/ünnepi szünetben. Először december 27. és 30. között, majd január 2-tól gyakoroltak együtt, pontosabban még vasárnap is „összetartanak” majd. Szombaton a Bogliasco együttesével kétkapuztak a lányok a Széchy-uszodában.

Igen, Takács Orsolya és Zantleitner Krisztina csapata, az olasz Bogliasco Magyarországon készül a bajnokság folytatására (két napra Dunaújvárosba is leutaznak), a mieink számára hasznos volt a velük folytatott közös gyakorlás. A kapitányt arról kérdeztük, mi volt a legfontosabb üzenete az év végi és az év eleji összetartásnak.

- December 27. és 30 között mindenki a fedélzeten volt, azóta hat játékos visszament a klubjába vagy az egyetemére, így egy szűkített keret maradt az év elejére – így Merész András. - Pontosabban mondhatjuk azt is, hogy bővített a keret, hiszen néhány fiatal ismét lehetőséget kapott a bizonyításra. A nagy tanulság az volt, hogy a játékosok, főleg a külföldön játszók fizikai állapota nem túl fényes. Több felmérést is végeztünk, és bizony a számok nem hazudnak, most sem. Azért, hogy az eredmények változzanak, ők tehetnek majd igazán. Megbeszéltük a játékosokkal, milyen programot végezhetnek a tavasszal.

Az első, olaszok elleni Világliga-mérkőzésre lényegében a vb-kerettel mentünk neki. A mostani összetartás előrevetíthet-e változást a keretben?
Nem hiszem, ez a pár nap arról szólt, hogy legyünk együtt, minden esetben 17-18-an.

Ez azt jelenti, hogy a válogatott szűk keretébe igen nehéz bekerülni.
Nem könnyű, ez tény. Ne feledjük, hogy a görögök elleni Világliga-mérkőzés vízválasztó lesz számunkra. Nagyon megkönnyítenénk a saját helyzetünket, ha nyerni tudnánk Görögországban. Nagyon fontos volt, hogy a külföldön játszók közül is hatan itt lehettek, négyen közülük játszani is fognak majd a görögök ellen. Egyébként sem tervezek borzasztóan nagy változásokat a csapatban. Kapusposzton igen, mert Bolonyai Flóra nincs itthon. A cataniai csapathoz képest maximum két helyen lehet csere, de azok sem a vb-kerettagok személyét érinthetik. Ezzel együtt jó, ha mindenki megkapja a bizonyítás lehetőségét. Egy biztos: a görög meccsen az eredmény az elsődleges, minden másodlagos.

Mit gondol a Bogliascóról?
Olvasgattam az eredményeiket, 13 pontjuk van az olasz bajnokságban, az ötödik helyen állnak, ez nem kis teljesítmény. Nagy meglepetés volt, mikor ideértek, mert több játékost is ismerek, nem csak Orsit. Nagyon fiatal csapat, 91, 92-es születésű játékosokból állnak, de vannak 94-, sőt 98-as születésűek, ráadásul a testméretük sem nagy. Egyedül Orsi lóg ki felfelé a csapatból, igaz, az olasz játékosok általában sem nagyok. A tipikus olasz játékot játsszák, nagy ellenállást nem tudtak kifejteni, de ettől függetlenül hasznos volt mind a két meccs ellenük, mert olyan taktikai elemeket tudtunk gyakorolni, amit egymás ellen nehéz.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
takács orsolya
bogliasco
Zantleitner Krisztina