cover image
Egyéb

Czigány Károly Svájcra készül

2014. január 3. 17:32

Ahogyan írtuk már több tudósításunkban, a PVSK-Füszért játékosa januártól Svájcban folytatja pályafutását. Megkérdeztük, miért.

Több mutatóban is az élen áll félidőben Czigány Károly az ob I.-es bajnokságot tekintve. Vezeti a góllövőlistát, ő lőtte a legtöbb büntetőt és szabaddobásból is ő talált be a legtöbbször, az akciógólok tekintetében a negyedik helyen áll. Remek éve volt tehát Pécsen. De már az aktív játék utáni évekre is gondol.

„A nyáron kerestek meg a svájci Horgen együttesétől. Sokat beszélgettem a vezetőedzővel, Külkey Attilával, ő már több mint húsz éve ott él. Sokat gondolkodtam arról, érdemes-e belevágni a kalandba, végül úgy döntöttem, igen. A csapat idén a második lett a bajnokságban, most szeretné megnyerni, ami nem lesz könnyű, mert ott is változnak folyamatosan az erőviszonyok. Próbálok már hosszabb távra tervezni, a játék utáni életemet is egyengetni. Úgy érzem, abban a környezetben lehetnek majd később lehetőségeim, a nyelvtanulásra is lesz módom. Remélem, sikeres lesz a beilleszkedésem” – mondta Czigány Károly.

Horgen Zürichtől nem messze található, közel lesz tehát Czigány Károly Cservenyák Tiborhoz, a montreali olimpia és a belgrádi vb győzteséhez, akivel korábban készítettünk interjút

Karesz jövő héten utazik Svájcba, a bajnokság januárban kezdődik, júliusban már ismerjük a bajnok nevét is. Nem ő lesz az egyetlen magyar, aki az alpesi országban kezdi a januárt: Somogyi Balázs (ő korábban Szegeden játszott) és a kaposvári Kovács Olivér is útnak indul.

Ami pedig a Pécset illeti:

„Nagyon jól éreztem magam a városban, nagyszerű közösség alakult ki. Jól is ment a játék, jó szívvel emlékszem vissza az ott töltött időszakra. Remélem, a bajnokság folytatásában megosztják a gólokat, bátran vállalkoznak azok is, akik eddig kevésbé tették. Szerintem a középmezőny elején is végezhet a csapat” – így a ceglédi illetőségű Czigány Károly, aki korábban a BVSC és a Ferencváros játékosa is volt.
Vízilabda hírek
czigány károly