cover image
Egyéb

Női Bajnokok Ligája: felszabadultan, görcs nélkül - hajrá, Dunaújváros!

2023. március 31. 9:57

Mihók Attila csapata a Final Four ma esti elődöntőjében 20 órától a Keszthelyi Ritával felálló Mataro ellen vívja az elődöntőt. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A parádés dunaújvárosi Bajnokok Ligája-menetelés az ünnepnaphoz érkezett: a csapat pénteken és szombaton a Négyes Döntőben, a kontinens négy legjobb csapata között vív két mérkőzést.
 
Mihók Attila együttese Sabadellben, a Keszthelyi Ritát és több spanyol, illetve nemzetközi klasszist felvonultató Mataro ellen vívja az elődöntőt. A szakember nem helyez nyomást fiatal csapatára, mint említette: „A Bajnokok Ligája rendkívül jó tapasztalatszerzési lehetőség volt ennek csapatnak, melyben sok fiatal játékos van, akik még hosszú út előtt állnak. Itt egyértelműen a Mataro számít a torna esélyesének, nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen véleményem szerint jelenleg a legjobb csapat a Bajnokok Ligájában. Mindenesetre mi keményen fogunk harcolni."
 
Érdekesség, a nemzetközi színtéren a Dunaújváros a rutinosabb, többek között 2021-ben ott volt a Final Fourban, és akkor végül a fináléban kapott ki a görög Olympiakosztól, miközben a Mataro csak egyszer, 2017-ben járt a Final Fourban, s lett ott negyedik. Mi tagadás, meglepő volna, ha a spanyol csapat ezúttal sem nyerne meccset...
 
„Inkább tanulni megyünk és tisztesen helytállni. Amit akár a Tatabánya vagy az UVSE ellen itthon, azt jó lenne pénteken este a Mataro ellen is viszontlátni. Nyilvánvalóan az arányok mások, tehát amit mi szeretnénk, meg amit a spanyolok, az attól függ, ki mennyire dominál a fizikalitásban, technikában és rutinban. Mi vagyunk az a csapat, akik hiszünk a csodákban, és sokat meg is éltünk, illetve véghezvittünk, de reálisan próbálom látni a dolgot. A világ legjobb csapatával játszunk pénteken, ami minden szempontból igaz. Azaz a világ legjobb játékosai vannak a Mataróban az olaszoktól a spanyolokig a hollandokon és a magyarokon át - irracionális lenne a győzelmünk. Aztán ha szombaton a Cataniával játszanánk a harmadik helyért, ott sem lehet elvárás a siker, álom persze lehet, álmodni szabad" - említette a Dunaújvárosi Hírlapnak Mihók Attila.
 
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A másik ágon a sorozat történetének két legeredményesebb csapata, a nyolcszoros győztes olasz Ekipe Orizzonte és az ötszörös bajnok, házigazda spanyol Sabadell találkozik egymással. Utóbbi gárda 2011 óta négyszer rendezte meg a négyes döntőt, és mind a négy alkalommal - 2011, 2013, 2016, 2019 - győzött.
 
Bíró Attila szövetségi kapitány is amondó, hatalmas tett a Dunaújvárostól, hogy ennek a négyesnek a tagja: „Bármi is történik Sabadellben, a csapat előtt jár a kalapemelés! Abban bízom, hogy Mihók Attila játékosai görcs nélkül, felszabadultan játszanak majd, élvezik a vízilabdát. Ha így lesz, bármennyire esélyesebb az ellenfél, azt mondom, meglepetést is lehet okozni. De ha úgy alakul, hogy fejet kell hajtani a Mataro előtt, akkor pedig ott van a bronzmeccs, ahol tényleg bármi megtörténhet. Drukkolok a Dunaújvárosnak, nagyon megérdemelné, hogy valamilyen éremmel térhessen haza."
 
Női Bajnokok Ligája Final Four
2023. március 31.-április 1.
 
Az elődöntő párosítása
Ekipe Orizzonte (olasz) - Astralpool Sabadell (spanyol), 16:45
Assolim CN Mataro (spanyol) - Dunaújvárosi Főiskola VE, 20:00 - tv: M4 Sport

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
dunaújváros