cover image
Egyéb

Komjádi Kupa: az Eger már a döntőben!

2023. március 21. 22:34

A BVSC-Zugló otthonában tudott győzni az Eger, így ők játsszák az idei sorozat utolsó mérkőzését – az ellenfél személye még kérdéses.

A negyeddöntők során a BVSC a címvédő Honvédot győzte le, az Eger Szolnokon tudott nyerni, a sorsolás alapján a két csapat a Szőnyi úton találkozott, már a döntőbe jutásért.

Nos, a hazaiak kezdtek jobban, kevés hiányzott, hogy 2-0-val záruljon az első negyed, de a végén 4 góljával csapata egyik vezérének bizonyuló Gólya Noel 10 másodperccel a szakasz lejárta előtt szépített.

A vendégek játékosának kiemelése nem véletlen, jól megszórta magát, csapata pedig szép lassan átvette az irányítást a második negyedtől. 4-3 után már nem engedték ki a kezükből a vezetést - az előny pedig egyre magabiztosabb lett.

A zárónegyed előtt még négy gól volt a különbség, végül 14-11 lett a vége, némi meglepetésre. Baksa Benedek 3, Rádli Rajmund, Spitz Márk és Dóczi Márton 2-2 gólt lőtt, a hazaiaknál ezúttal is Tátrai Dávid volt a legeredményesebb a maga 4 találatával, Mészáros Mátyás, Szabó II Bence és Batizi Benedek duplázott még.

A másik elődöntőt, a Szegedi Vízipóló Suli-Ferencváros találkozót csütörtökön rendezik.

A bronzmérkőzést vasárnap 16:15-től, a döntőt 18 órától rendezik a Komjádi-uszodában!

Komjádi Kupa, elődöntő:

BVSC-Zugló-Tigra-ZF-Eger 11-14 (2-1, 3-5, 2-5, 4-3)
Gólszerzők:
Tátrai D. 4, Mészáros M. 2, Szabó II B. 2, Batizi 2, Sziládi, illetve Gólya 4, Baksa B. 3, Rádli 2, Spitz 2, Dóczi M. 2, Klár
Vízilabda hírek