cover image
Egyéb
Szövetség

Pénteken jön az idei első utánpótlás-konferencia!

2023. január 26. 14:43

Január 27-én, az MVM Dome-ban tartja idei első utánpótlás-konferenciáját a Magyar Vízilabda Szövetség. Az érdeklődés hatalmas, több mint 250 szakember jelezte részvételét – nem véletlenül, elvégre többek között a két felnőtt szövetségi kapitány, Varga Zsolt és Bíró Attila tart előadást a legfrissebb trendekről.

Tartalmasnak ígérkezik a péntek délelőtt a vízilabda-utánpótlással foglalkozó szakemberek számára: az MVLSZ idei első konferenciáján a sportág két új szakmai irányítója, Madaras Norbert elnök és Gór-Nagy Miklós sportszakmai vezető is felszólal, egy átfogó összefoglalót prezentál az UP Bizottságot vezető Székely Bulcsú, Cseh Sándor 2022 tanulságairól beszél, és komoly előadással készül Bíró Attila, a női felnőttválogatott kapitánya, valamint a férfiak mestere, Varga Zsolt.

„Egyértelműen a legújabb trendekről fogok beszélni, mik azok az újdonságok a nemzetközi vízilabdában, amelyeket be kell építeni a fiatalabbak képzésébe is – adott rövid „felvezetőt” Varga Zsolt. – Bár a témám elsősorban a támadásépítés, azért igyekszem ennél komplexebben bemutatni mindazt, amit kifejezetten fontosnak tartok a fiatalok megfelelő felkészítése szempontjából, és szeretném ezt a lehető legtöbb filmrészlettel, fotóval is illusztrálni. Sajnos, teljes mélységében kevés témát tudunk igazán kivesézni, mert az időkeret adott, de leglényegesebb elemeket mindenképpen be fogom mutatni, mert kiemelten fontosan tartom, hogy az utánpótlással valóban a legújabb követelményeknek megfelelően foglalkozzanak a korosztályos edzők.”

A konferenciáról természetesen beszámolunk itt, a honlapon, valamint a közösségi felületeinken és a jövő heti vízilabda-magazinban, az M4 Sporton is.
Vízilabda hírek
Szövetségi hírek