cover image
Egyéb

E.ON OB I: megizzadt a Vasas, hatalmasat hajrázott a Honvéd

2022. december 3. 20:05

Az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés a Komjádiban, végül Ivan Nagajev ejtése tette biztossá a Vasas-sikert a BVSC ellen. A Honvéd nagyon nagy hátrányból fordított Kaposváron.

A Szolnok 11-7-es győzelme nyitotta a szombati játéknapot a férfibajnokságban: az UVSE elleni meccset biztosan kézben tartva hozta le Hangay Zoltán csapata a Komjádiban.

Nem volt kérdéses a Ferencváros győzelem sem, ráadásul fölényes sikert hozott a Miskolccal szembeni bajnoki, 18 gólt szerezve húzta be a három pontot a Fradi, Daniil Merkulov három góljával lett a hazaiak legeredményesebbje, de Varga Bence, Varga Vince és Lugosi Csongor is betalált a hazaiaknál.

A KSI csak egy gólt szerzett a félidőig Egerben, s bár később szorosan tartotta az eredményt, a vége mégis ötgólos egri siker a Bitskeyben.

A nap legszorosabb mérkőzését a szerdán a Crvena zvezda ellen, az Euro Kupában öt góllal győzni tudó Vasas vívta a BVSC-vel. Egyáltalán nem engedték a zuglóiak, hogy a Vasas domináljon, kiegyensúlyozott meccs volt, ahol a félidőben még csak 3-1 állt a táblán. A vendégek a zárónegyedben is döntetlenre alakították az állást többször is, de Konarik Ákos és Ivan Nagajev a legjobbkor szerezték góljaikat - az orosz légiós 2 másodperccel a vége előtt, egy ejtéssel hiúsította meg azt, hogy a zuglóiak még megpróbáljanak valahogy egyenlíteni. Előtte fontos fórban hibáztak a vendégek, akik így is közel álltak a bravúrhoz (Gyapjas Viktor remek százalékban védett, a hazaiak kapuját ezúttal Mizsei Márton védte jól).

Az esti meccsen a Kaposvár a Honvédot fogadta, és fantasztikusan kezdett, 5-1-re, majd 7-2-re is vezetett. Nem úgy tűnt, hogy a vendégek fordítani tudnak, de Szivós Márton cserélt a kapuban, Farkas Domonkost Decker Attila váltotta, aki lehúzta a rolót, emellé elkezdtek a lövők is pontosabban célozni. A harmadik negyedet 5-1-re hozta a Honvéd, így 8-8-ról kezdődhetett a zárószakasz. Ott meg 4-0-s rohammal nyitott a vendégcsapat, mindez demoralizáló lehetett a hazaiaknak, maradt is a végére a vendégek előnyéből - szép fordítás volt ez a Honvédtól.

E.ON OB I, 6. forduló:

UVSE-Szolnoki Dózsa 7-11 (1-3, 1-2, 3-3, 2-3)
Gólszerzők
: Garancsy 2, Bencz, Korényi, Eppel, Besenyei, Ionesco, illetve Szeghalmi 2, Pásztor 2, Schmölcz 2, Pető 2, Jansik D., Ágh, Vismeg Zs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC Telekom-PannErgy-Miskolci VLC 18-7 (5-1, 4-2, 3-1, 6-3)
Gólszerzők:
Merkulov 3, Pohl 2, Nagy Á. 2, Vigvári Vendel 2, Varga B. 2, Argyropoulos 2, Jansik Sz., Német, Vadovics V., Varga V., Lugosi, illetve Brkic 3, Böröczky M., Oltean, Várkonyi, Porobic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tigra-ZF Eger-KSI SE 11-6 (3-1, 2-0, 2-2, 4-3)
Gólszerzők:
Rádli 3, Kovács Gábor 2, Szalai G. 2, Baksa B. 2, Murisic, Krijestorac, illetve Szépfalvi, Petrák, Bede, Nagy Á., Szalai M., Iriczfalvi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd VasasPlaket-BVSC-Zugló 9-7 (1-1, 2-0, 3-4, 3-2)
Gólszerzők
: Nagajev 3, Konarik 3, Randjelovic, Bátori, Simon R., illetve Gál 2, Csapó M. 2, Mészáros Cs., Gyárfás, Szabó II. B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvári VK–Endo Plus Service-Honvéd 9-12 (5-1, 2-2, 1-5, 1-4)
Gólszerzők:
Langiewicz 3, Szatmári 2, Kakstedter, Petrovski, Berta, Vindisch, illetve Hessels S. 3, Ekler B. 2, Hosnyánszky 2, Sugár 2, Manhercz Á., Fejős, Hessels B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A Pécs-Szeged (5-8) és az OSC-Szentes (16-7) mérkőzéseket pénteken rendezték.
Vízilabda hírek