cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: a Szolnok és az OSC nyerte a két rangadót

2022. november 19. 20:12

Szoros meccseket is hozott a férfibajnokság szombati játéknapja.

Előzetesen a Szolnok és a Honvéd csatája számított a legizgalmasabb párosításnak, már csak azért is, mert a két együttes a nemzetközi sorozatban, az Euro Kupában is találkozik majd egymással a közeljövőben. No és azért is, mert a Honvéd remekül szerepel eddig az idényben, ahogyan a Szolnok is hozza azt, amit várt tőle a szakvezetés.

Nos, elsősorban a harmadik negyed 5-1-es eredményének köszönheti a hazai csapat, hogy megnyerte a szombati rangadót, amelyen egyébként mindössze 7-7 személyi hibát jegyezhettünk fel. Egyszer sem vezetett egyébként a vendégcsapat, amely tehát a harmadik szakaszt rontotta el (a hazai kapuban Bányai Márk is jól védett), három akciógólt is szerzett a Szolnok ebben a periódusban.

Szoros volt a Miskolc és a Pécs meccse is, erre is számítottunk. Végül az MVLC második győzelmét szerezte 11-9-es sikerével, Nikola Brkic 4 gólt szerzett, ahogyan Gaszt Roland is átellenben - a miskolciak légiósa örülhetett jobban ennek az egyéni statisztikai mutatónak a végén.

Megvan a Szeged és a Kaposvár első győzelme is a bajnokságban: végig irányították a szegediek az UVSE elleni bajnokit, amelyet végül 13-8-ra nyert meg Kiss Csaba együttese, míg a somogyiak Szentesen győztek egy gólzáporos, 29 gólt hozó találkozón, ahol az első negyedet még 5-1-re nyerte a Szentes (a másodikat 8-2-re a Kaposvár).

Nem volt kérdéses a Vasas sikere Egerben, Konarik Ákos 6 gólt szerzett a Bitskeyben.

A nap másik rangadóját a Szőnyi úton rendezték, ahol az OSC vendégeskedett. Gólözönnel kezdődött a mérkőzés, 2-0-ra is vezetett a BVSC, majd sorra este a találatok, 6-4-es első negyedet eredményezve, a 6-os szám a vendégek neve mellett állt. Vigvári Vince hármat vállalt a hatból, Csacsovszky Erik is duplázott - Kemény Kristóf kapust cserélt az első kisszünetnél, Gyapjas Viktor helyét Györke Zsolt vette át.

Bátra lőtt a BVSC, nem játszott alárendelt szerepet, Mészáros Mátyás közelebb is hozta a csapatot, de Angyal Dániel azonnal válaszolt a másik oldalon, látványos meccset figyelhettünk az M4 Sport képernyőjén (is).

Burián Gergely emberelőnyös góljával először vezetett 3 góllal az OSC, a 10-7-es eredmény végeredménynek sem lenne rossz, ehhez képest ekkor még csak a második negyed 6. percének végén jártunk. 11-7-tel fordultak a felek.

A második félidő már inkább az OSC csapatáé volt, főleg a negyedik negyed, ott kinyílt az olló, 17-10-nél szűk hat perc volt hátra. A végén eljutott 20-ig az OSC, Vigvári Vince és Csacsovszky Erik lett a legeredményesebb 4-4 góllal.
 
E.ON OB I, 5. forduló:

Szegedi VE-UVSE 13-8 (3-1, 5-4, 4-1, 1-2)
Gólszerzők
: Kürti 4, Lakatos 2, Bóbis B. 2, Vékony 2, Kardos A., Leinweber, Boros, illetve Bencz 3, Ionesco 2, Korényi, Garancsy, Korbács
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa-Endo Plus Service-Honvéd 10-8 (2-2, 1-1, 5-1, 2-4)
Gólszerzők
: Pásztor 3, Szeghalmi Zsombor 2, Vámosi 2, Pető, Kovács Gergő, Teleki, illetve Ekler B. 3, Ekler Zs., Hessels S., Hessels B., Kiss B., Nyíri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MetalCom-Szentes-Kaposvári VK 13-16 (5-1, 2-8, 1-5, 5-2)
Gólszerzők
: Hegedűs B. 4, Gusarov 3, Bozó 2, Busi, Chilkó, Tapasztó, Hajdú, illetve Berta 4, Szatmári 3, Kakstedter 2, Petrovski 2, Horváth Á. 2, Juhász-Szelei, Aranyi, Pellei F.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC-PVSK Mecsek Füszért 11-9 (0-2, 4-1, 3-3, 4-3)
Gólszerzők
: Brkic 4, Molnár G. 2, Porobic 2, Oltean, Várkonyi, Nikolov, illetve Gaszt 4, Keresztúri 2, Kolozsi M. 2, Vogel Simon
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tigra-ZF-Eger-A-Híd VasasPlaket 8-14 (2-3, 2-5, 2-2, 2-4)
Gólszerzők
: Krijestorac 3, Szalai G. 2, Baksa B. 2, Murisic, illetve Konarik 6, Bátori 3, Bedő 2, Nagajev 2, Randjelovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–A-Híd OSC Újbuda 11-20 (4-6, 3-5, 3-4, 1-5)
Gólszerzők:
Gyárfás 4, Mészáros Cs. 2, Mészáros M. 2, Csapó, Nagy M., Gál, illetve Vigvári Vince 4, Csacsovszky E. 4, Angyal 3, Burián 2, Manhercz K. 2, Dala D. 2, Tóth M., Várnai, Aranyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az FTC Telekom-KSI mérkőzést (18-8) pénteken játszották.

Az állás: itt
Vízilabda hírek