cover image
Egyéb

Női BL: 2/2, az FTC és az Eger is hibátlan, győzött a Dunaújváros is!

2022. november 18. 20:54

Második mérkőzését is megnyerte a Ferencváros Barcelonában, míg a nemzetközi mezőnybe nyolc év után visszatérő Eger dupla sikerrel nyitott: előbb holland, majd spanyol riválisát is legyőzte – mindezt a női Bajnokok Ligája kvalifikációs szakaszában.

A házigazda Mediterrani elleni csütörtöki győzelem után pénteken is behúzta aktuális meccsét Gerendás György csapata barcelonában: a francia Lille nem okozott gondot a csapatnak. A 18-8-as siker erőt demonstráló eredmény a folytatásra is - a franciáknál Hertzka Orsolya két gólt szerzett, míg a magyar csapatban Gurisatti Gréta volt a legeredményesebb 5 góllal, Leimeter Dóra és Pőcze Panna 3-ig jutott, de eredményes volt a két légiós is, a német Vosseberg és a francia Millot is.

A Tigra-ZF-Eger pénteken mutatkozott be a glyfadai selejtezőcsoportban, ráadásul két mérkőzést is játszania kellett. Délelőtt a holland De Zaan ellen 15-10-re nyert Sike József csapata, a sikert a második negyed gólerős játéka alapozta meg (5-0), a sokadik virágzását élő Czigány Dóra 5 gólig jutott.

Este aztán jóval keményebb dió következett, a spanyol Terrassa ellen végig nagyon szorosan alakult az eredmény, egy góllal azonban az egriek többet lőttek, az ezúttal is kiválóan célzó Czigány Dóra (4 gól) mellett Szilágyi Dorottya és Szellák Csenge 3-at vállalt a 14-ből.

A Dunaújváros is győzelemmel mutatkozott be a franciaországi Mulhouse-ban, méghozzá a házigazda ellen. Már az első negyed 4-0-s részsikere előrevetítette, hogy könnyedebb lesz ez a randevú, a nagyobb feladatok majd ezután következnek Mihók Attila csapatának. Más kérdés, hogy aztán felvették a ritmust a Forgács Lilivel és Mihály Kingával a soraikban felálló hazaiak, szorosabban alakult a folytatás. A vége így is magyar siker, Garda Krisztina 5 gólt szerzett.

Az A-csoportban a spanyol Mataro 14-11-re legyőzte a görög Vouliagmenit, Keszthelyi Rita 2 gólt szerzett.

Szombaton a Ferencváros 10 órától a máltai Sirens ellen játszik, majd este 18:15-től jön a Vályi Vandával felálló Padova elleni csoportrangadó.

Az Eger 20:30-tól (magyar idő szerint 19:30-tól) a francia Nancy ellen meccsel, míg a Dunaújváros 11:30-tól a görög Ethnikos Pireusz ellen játszik rangadót, majd 18:30-tól újabb meccs következik, akkor a Roma ellen - ez így együtt egy bivalyerős 8 órás munka lesz.

Női Bajnokok Ligája, B-csoport:

Tigra-ZF-Eger-ZV De Zaan (holland) 15-10 (4-3, 5-0, 2-4, 4-3)
Gólszerzők:
Czigány 5, Parkes 3, Borsi 2, Jancsó, Katona, Kékesi, Bódi, Szilágyi, illetve L. Rogge 2, B. Rogge 2, Schaap 2, Roijen 2, Sap, van Tol

Tigra-ZF-Eger-Terrassa (spanyol) 14-13 (4-5, 3-2, 5-4, 2-2)
Gólszerzők:
Czigány 4, Szellák 3, Szilágyi 3, Jancsó, Borsi, Kékesi, Bódi, illetve Bosveld 6, Camus 5, Paul, Ten Broek

C-csoport:

Lille UC-FTC Telekom 8-18 (2-4, 3-5, 2-4, 1-5)
Gólszerzők
: Hertzka O. 2, O'Reilly 2, Meijer 2, Hardy, Kordonskaja, illetve Gurisatti 5, Pőcze 3, Leimeter 3, Vosseberg 2, Máté 2, Farkas, Petik, Millot

D-csoport:

Mulhouse (francia)–Dunaújvárosi Főiskola VE 11-14 (0-4, 3-4, 4-3, 4-3)
Gólszerzők:
Forgács 3, Guillet 3, Heurtaux 2, Battu, Kretzmann-Bahia, Daule, illetve Garda 5, Mucsy 4, Dobi 2, Szabó N. 2, Jonkl

 
Az eredményeket itt lehet folyamatosan követni.

Női Bajnokok Ligája, kvalifikációs szakasz (november 17-20.):

A-csoport (Pacos de Ferreira, Portugália):
CN Mataro (spanyol), Olympic Nice (francia), Vouliagmeni NC (görög), Pacence (portugál), ZVL 1886 (holland)

B-csoport (Glyfada, Görögország):
NC Glyfada (görög), ZV De Zaan (holland), CN Terrassa (spanyol), Grand Nancy (francia), Tigra-ZF Eger

C-csoport (Barcelona, Spanyolország):
Plebiscito Padova (olasz), UA Lille (francia), Sirens ASC Malta (máltai), FTC-Telekom Budapest, CE Mediterrani Barcelona (spanyol)

D-csoport (Mulhouse, Franciaország):
Dunaújvárosi Főiskola, Spandau 04 Berlin (német), SIS Roma (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), Mulhouse WP (francia)
Vízilabda hírek