cover image
Egyéb

BL: Olympiakosz-siker a rangadón, az OSC és az FTC szerdán kezd

2022. november 15. 20:13

Elrajtol a Bajnokok Ligája 2022/23-as szezonja kedden, a két magyar csapat – amely egy csoportban szerepel – szerdán játssza első mérkőzését a sorozatban.

Az A-csoport küzdelmeivel vette kezdetét a Bajnokok Ligája új idénye, rögvest egy szuperrangadóval, hiszen a görög Olympiakosz a címvédő Pro Reccót fogadta, avagy Vámos Márton Zalánki Gergő ellen játszotta első görögországi BL-meccsét.

Tavaly lemaradt a nyolcas döntőről a most már Igor Milanovic által felkészített Olympiakosz, ami igen régen fordult vele elő, most jó esélye van arra, hogy ez ne ismétlődjön meg. Ebben egyrészt igazolásaik is segíthetik, másrészt az, hogy a Final Eight házigazdája, a Novi Belgrád a másik csoportban szerepel. Milanovicnak mindenesetre pikáns volt a meccs, hiszen június elején épp a Pro Recco ellen bukta el korábbi csapata, a Novi Belgrád a sorozat belgrádi döntőjét.

Nos, ezúttal a Recco hajtott fejet, függetlenül attól, hogy Zalánki Gergő például ezúttal is remekelt, 4 gólt szerzett. A harmadik negyed végén még csak 3-3 volt az állás (közte egy Vámos-góllal), hogy aztán jöjjön egy ehhez képest (is) őrült utolsó szakasz 6-4-es részeredménnyel - a vége 9-7 az Olympiakosznak, görög örömmel kezdődött tehát az idei BL-szezon.

A nyolc spanyol világbajnokot soraiban tudó Zodiac CNA Barceloneta a Gyapjas Brendonnal a kezdőben felálló Dinamo Tbiliszi otthonában rajtolt (egy kicsivel korábban egyébként), és végül meg is nyerte a meccset, holott az első negyedben még hátrányban volt.

A tavalyi nyolcas döntős Hannover és a Jadran Split szoros meccset játszott egymással, a vége egy nagy vendéghajrának köszönhetően, horvát siker.

Vladimir Vujasinovic edzi a görög Vouliagmenit, és rögtön honfitársa, a szerb válogatott szövetségi kapitányává kinevezett Uros Stevanovic csapatával, a Radnicskivel kellett szembenéznie. Nem úgy nézett ki az első félidőben, hogy "pontos" lehet ez a szembenézés, elvégre 5-1-re vezetett a nagyszünetben a szerb csapat. Jött azonban egy 5-0-s görög roham a harmadik negyedben, ami nyílttá tette a meccset - a vége 9-9.

Ami a két magyar csapatot illeti: a tavalyi bronzérmes Ferencváros a BL-be visszatérő Sabadell otthonában kezd szerdán, elvégre a B-csoport küzdelmeit ezen a napon rendezik az első fordulóban.

„Egy éve az úgynevezett halálcsoportban szerepeltünk, idén a sorsolás után kiegyenlítettebb csoportnak tűnt a miénk, de aztán jött a két selejtezős ellenfél, az OSC és a Brescia, amivel nagyon erőssé vált ismét" - mondta a forduló előtt Varga Zsolt. - Minden egyes megszerzett pont nagyon értékes lesz ebben a szezonban a csoportmérkőzések során. Ennek megfelelően mindent megteszünk, hogy hármat szerezzünk Sabadellben."

Az OSC-re is gondolt Varga Zsolt, amikor azt mondta, nehezedett a csoport, Varga Dániel együttese most rátenne egy lapáttal a tavalyi teljesítményre, hiszen akkor elúszott a nyolcas döntős szereplés lehetősége, viszonylag hamar. Például a Marseille elleni pontvesztések miatt - rögvest itt a lehetőség a revansra.

„Marseille-ben kezdünk, ez nagy kihívást jelent számunkra, de hiszek a csapatomban. A játékosaink nagyon motiváltak abban, hogy megmutassák, képesek a legmagasabb szinten játszani. Nagyon jó játék szükséges ahhoz, hogy mindhárom pontot megszerezzük" - vezette fel a szerdai rangadót Varga Dániel.

„Az első célunk az volt, hogy sikeresen teljesítsük a kvalifikációt, ez megtörtént. Marseille-ben rögtön meg van a lehetőségünk arra, hogy megmutassuk, jobb csapat vagyunk, mint tavaly. Győzni megyünk" - fogalmazott Manhercz Krisztián, az OSC klasszisa.

Férfi Bajnokok Ligája, A-csoport, 1. forduló:

Dinamo Tbiliszi (georgiai)-CNA Barceloneta 8-14 (4-2, 2-6, 1-4, 1-2)
Gólszerzők
: Dzikhtsiarenka 2, Pjesicav 2, Kiriakidi, Jakhaia, Saric, Meskhi, illetve Perrone 4, Paul Garcia 3, Munarriz 2, Tahull, Famera, Matkovic, Larumbe, Pavillard

Waspo 98 Hannover (német)-Jadran Split (horvát) 8-10 (4-3, 1-2, 2-1, 1-4)
Gólszerzők
: Basic 2, Schuetze 2, Corusic, Radovic, Gansen, Benic, illetve Bukic 3, Butic 2, Buric 2, Marinic Kragic, Zovic, Setka

Olympiakos Pireusz (görög)-Pro Recco (olasz) 9-7 (1-0, 1-1, 1-2, 6-4)
Gólszerzők
: Filipovic 3, Papanastasiou 2, Mourikis, Buslje, Vámos, Fountoulis, illetve Zalánki 4, Younger, Cannella, Iocchi Gratta

Radnicki Kragujevac (szerb)-NC Vouliagmeni (görög) 9-9 (3-1, 2-0, 0-5, 4-3)
Gólszerzők:
Radulovic 2, Jankovic 2, Pljevancic, Stanojevic, Vico, Cuk, Vrlic, illetve Papasifakis 5, Kalogeropoulos 2, Troulos, Nikolaidis


 B-csoport (szerdán játsszák):

Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)-AN Brescia (olasz) - 19:00
Sabadell (spanyol)-FTC-Telekom - 19:00
Spandau 04 Berlin (német)-Novi Beograd (szerb) - 19:30
CN Marseille (francia)-Genesys-OSC Budapest - 20:00
Vízilabda hírek