cover image
Egyéb

BENU MK: a nők között az FTC és a III. Kerület, a férfiaknál az Eger örülhet

2022. november 12. 19:16

A hölgyek negyeddöntőjében a Fradi a Dunaújvárost, az III. Kerületi TVE a BVSC-t, az uraknál a nyolcaddöntőben az Eger a Miskolcot verte ki.

A címvédő Eger és a bajnok UVSE után az FTC és a III. Kerületi TVE jutott a négyes döntőbe. Gerendás György csapata a pénteki 8-8 után is úgy tűnt a 2-2-es első negyed után, hogy izgalmas partit vív a Dunaújvárossal, ám nem így lett: a hazaiak innentől egyértelműem dominálták a mérkőzést, a harmadik etapban már 11-3-ra is vezettek, Gurisatti Gréta alaposan megszórta magát nevelőklubja ellen. Az izgalmak elmaradtak, a népligetiek 13-7-tel léptek az elődöntőbe.
 
A BVSC pénteken 7-5-re győzte le a III. Kerületi TVE csapatát - a negyeddöntő második felvonásán három negyed után viszont Lukács Dénes alakulata vezetett pont ennyire. Avagy 7 negyed után abszolút egálban voltak a felek. A párharc utolsó nyolc percében is úgy tűnt, nem bírnak egymással, hiszen bár mindkét oldalon volt esély döntésre vinni a dolgot, de 3-3 gólt született - mígnem a végén, egyetlen másodperccel a vége előtt a mezőny legjobbja, Brezovszki Gerda hatodik góljával (!) az elődöntőbe lőtte a III. Kerület csapatát, amely fennállása legnagyobb sikerét érte el ezzel.
 
A férfiaknál egy meccs maradt a nyolcaddöntők közül szombatra: az odahaza 14-10-es előnyt kiharcoló Eger utazott Miskolcra. Miután a hevesiek ezen a partin is a győzelemre törtek, a hazaiak pedig végig becsülettel harcoltak, izgalmas élvezetes csata alakult ki, amely csupán a végén dőlt el. Az egriek jobb hajrával nyertek 15-13-ra.
 
A BENU Magyar Kupa sorsolását (férfi negyeddöntő, női elődöntő) hétfőn tartják.
 
BENU Magyar Kupa
 
Férfiak
Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

PannErgy-Miskolci VLC - Tigra-ZF-Eger 13-15 (2-3, 4-4, 2-2, 5-6)
Gólszerzők: Oltean 4, Krasznai 4, Molnár G. 3, Porobic 2, ill. Gólya 3, Baksa 3, Spitz 2, Szalai 2, Murisic 2, Rádli, Sári, Klár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Eger, kettős győzelemmel

Nők
Negyeddöntő, 2. mérkőzés
 
III. Kerületi TVE - BVSC-Zugló 11-8 (3-1, 3-3, 1-1, 4-3)
Gólszerzők: Brezovszki 6, Kudella 3, Hnatyszyn 2, ill. Mészáros-Farkas K. 2, Kele 2, Gémes 2, Fekete, Urvéri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: III. Kerületi TVE, 16-15-ös összesítéssel
 
FTC-Telekom - Dunaújvárosi FVE 13-7 (2-2, 4-1, 5-2, 2-2)
Gólszerzők: Gurisatti 4, Farkas T. 3, Illés A. 2, Leimeter, Kuna, Dömsödi, Pőcze, ill. Garda 3, Dobi, Horváth B., Kardos, Mahieu
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: FTC, 21-15-ös összesítéssel

Vízilabda hírek
benu női mk