cover image
Egyéb

E.ON OB I: Honvéd-, Szolnok- és BVSC-siker, KSI-pontszerzés

2022. november 5. 19:07

Négy mérkőzést rendeztek szombaton a férfibajnokságban: egy hazai és két vendég győzelem mellett Szegeden megosztoztak a pontokon.

Három bajnoki így vagy úgy, de nem a szombati menüben szerepelt: a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt OSC már korábban lejátszotta a PVSK elleni mérkőzését, amelyet 20-6-ra meg is nyert, míg a szintén a BL-ben szereplő Vasas elhalasztotta az UVSE elleni találkozóját.

A címvédő Ferencváros pénteken játszott, Kaposvárról hozta el a három pontot, így először kapott ki a somogyi csapat - a negyedik fordulóban (ezzel együtt nyeretlen).

A jó formában lévő Endo Plus Service-Honvéd a bajnokit rég játszó Eger ellen kezdett fél ötkor a Kőérben, egyúttal az M4 Sport képernyője előtt. Szivós Márton csapata volt az esélyes, ennek megfelelően indult a meccs. Az első negyedet 4-1-re nyerte meg a Honvéd, de a másodikban kicsit álmosabbá és lassabbá vált, az Eger pedig szép csendben közelebb férkőzött 4-3-nál.

Ezután viszont azonnal villant a hazai csapat, Nyíri Balázs lőtt akciógólt, így nem tudott egyenlíteni a vendégegyüttes. A harmadik negyed pedig Honvéd-góllal indult, Kevi Bendegúz révén, így inkább a Honvéd lépegetett el mindig, semmint az Eger még közelebb - ezzel együtt így sem engedhetett ki a hazai gárda. Ekler Zsombor harmadik góljánál már 7-3-ra vezetett a Honvéd, a negyedik negyed viszont 8-6-ról jöhetett - Klár Gergely, Kovács Gábor és Nikola Murisic is betalált a vendégek részéről.

A zárószakasz aztán ismét Kevi-góllal indult, és tartotta előnyét a hazai csapat (Decker Attila kivédte a második büntetőt például), meg is nyerte a találkozót. „Megszenvedtünk" - kezdte értékelését Szivós Márton a meccs végén, majd hozzátette, a győzelem ellenére el kell beszélgetnie egy-két játékosával, hogy szinten tartsa a csapat játékát.

Meglepetés Szegeden! S majdnem még nagyobb, a megszerezte első pontját. Azt első negyedet „csak" 4-3-ra hozta, a másodikat viszont Szépfalvi Gergely vezérletével 5-2-re nyerte Horváth János csapata, amelyben nem játszott ezúttal Nagy Ákos.

Már a Miskolc ellen is vezetett három góllal a KSI, azt az előnyt nem sikerült megtartani a végéig, most is ez volt a kérdés: nem vezetett-e túl hamar néggyel a csapat. Marad energia a második félidőre is? Nos, 9-5 után Boros Tamás hozta közelebb a Szegedet a harmadik negyed közepén, majd Leinweber Olivér köszönt be, Pörge Zsombor ugyanis labdát szerzett fontos vendégelőnynél. Aztán Leinweber kihagyta az ötméterest, de Pörge betalált, már csak egy volt a különbség - Szépfalvi lőtt gólt a másik oldalon, de még belefért egy hazai fór és gól, 9-10, innen jöhetett a zárónegyed.

Roppant izgalmasan alakult a meccs, sokáig nem esett gól, fontos előnyök, kettős emberelőny is kimaradt, hogy aztán Bóbis Botond 10-10-nél egyenlítsen. Ezután mindkét oldalon sok hiba akadt, ami azt eredményezte, hogy maradjon a pontosztozkodás - a 9-5-ös előny ellenére ez szép eredmény a KSI-től.

Szentesen sosem könnyű nyerni, de a BVSC-nek ez lehetett a célja, jól is kezdődött a mérkőzés a zuglóiak szempontjából, mert 1-0 után fordított és 4-2-re megnyerte az első negyedet. Nagyot fordult viszont utána a játék, Ivan Gusarov, Vismeg Botond, Chilkó Márton és Hajdú Attila is betalált, míg a túloldalon senki, 4-0-s rohammal 6-4-nél már kettővel a Szentes vezetett. Kardos Gergely remekelt a kapuban (Gyapjas Viktor sem védett rosszul egyébként), így tartotta előnyét a hazai csapat a harmadik negyedben is. Legalábbis egy ideig, Gál Dávid és Mészáros Csaba góljával egyenlített a BVSC 7-7-nél.

4:23-mal a vége előtt hosszú idő után vezetett először Csapó Miklós góljával a BVSC, de Hajdú Attila ezt kiegyenlítette. Jött még egy gólváltás, s amikor már azt hittük, 9-9 a vége, jött Mészáros Mátyás szabaddobásgólja, amivel elvitte a három pontot végül a BVSC.
A Szolnok a nagyszünetig három gólt is jegyző Vámosi Bertold vezérletével, és természetesen kiváló védekezéssel, Bányai Márk védéseivel szerzett 5-2-es előnyt Miskolcon, majd nagyszünet után sem változott semmit a forgatókönyv. A szolnoki kapus 86%-os teljesítménye (12/14) sokat elárul a mérkőzésről.
 
E.ON Férfi OB I, 4. forduló:

Endo Plus Service-Honvéd-Tigra-ZF Eger 10-7 (4-1, 1-2, 3-3, 2-1)
Gólszerzők
: Ekler Zs. 4, Kevi 3, Hessels B., Simon H., Nyíri, illetve Krijestorac 2, Kovács Gábor, Baksa B., Murisic, Klár, Dóczi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi VE-KSI SE 10-10 (3-4, 2-5, 4-1, 1-0)
Gólszerzők
: Leinweber 2, Tóth Gy. 2, Sánta, Bóbis B., Baj, Kürti, Boros, Pörge, illetve Szépfalvi 4, Irmes M. 2, Mihov, Szalai, Bodoróczki, Iriczfalvi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MetalCom-Szentes-BVSC-Zugló 9-10 (2-4, 4-1, 1-2, 2-3)
Gólszerzők
: Hajdú A. 2, Pethe, Bozó, Chilkó, Vasic, Hegedűs B., Gusarov, Vismeg B., illetve Tátrai D. 2, Csapó M. 2, Gyárfás 2, Nagy M., Mészáros Cs., Gál, Mészáros M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PannErgy-Miskolci VLC-Szolnoki Dózsa 2-9 (1-2, 1-3, 0-2, 0-2)
Gólszerzők:
Várkonyi, Nikolov, ill. Vámosi 3, Szeghalmi 2, Kovács G. 2, Pető, Simon D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek