cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Kis kavicsokért nem indítjuk be a betonkeverőt"

2022. október 24. 20:00

Bíró Attila 20-as kerettel kezdte meg felkészülését a Női Világliga tenerifei Szuperdöntőjére, amelyen magasra tette a lécet, hiszen a finálé a célja a válogatottnak. Különösen, hogy ott van újra a csapatban Keszthelyi Rita is.

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) azt, amit a nyáron a zuhanyhíradóban már hallani lehetett: november 2-6. között Tenerifén megrendezik a Női Világiga Szuperdöntőjét.
 
A nyolcas tornán a magyar válogatott is részt vesz - ellenfelei a csoportban sorrendben Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland lesznek; a másik csoportban az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada válogatottja csatázik a két elődöntős helyért.
 
A tornára Bíró Attila csapata hétfőn megkezdte a felkészülését. A szövetségi kapitány 20-as kerettel készül:
 
Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Győr)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (FTC), Farkas Tamara (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi Rita (CN Mataro, spanyol), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)
 
A keret (amelyben ott van újra az Eb-t pihenés okán kihagyó extraklasszis Keszthelyi Rita is) délelőttönként a BVSC Szőnyi úti uszodájában, a Laky-uszodában, délutánonként pedig a margitszigeti Hajós-uszodában készül; a programban edzőmeccsek is szerepelnek az FTC-vel és az Universiade-válogatott keretével.
 
Miként Bíró Attila fogalmazott: „Rövid, de a megszokott módon kompakt felkészülésünk lesz a napi két edzéssel, a szárazföldi és a mentális felkészüléssel. A keretet fiatalok, köztük olyanok is, akik még nem voltak közöttünk - gondolok itt Torma Lucára, Hajdú Katára és Baksa Vandára - és a rutinos, jól ismert játékosok elegye alkotja. A fiatalokat szeretném közelebbről megismerni, nekik elsősorban a jövő válogatottjában lehet majd szerepük, ugyanakkor sohasem zárok ki semmit, ha valaki bizonyít, bármikor megkaphatja az esélyt. Avagy a hétvégi 15-ös utazó csapat kijelöléséig bármi megtörténhet."
 
Tekintettel arra, hogy a sorozat előző kiírásában döntőt vívott Athénban a válogatott, a mester ezúttal sem szeretné alább adni: „Azt mondtam a lányoknak, hogy kis kavicsokért nem indítjuk be a betonkeverőt. Keszthelyi Rita visszatérésével nyilvánvalóan sokat erősödtünk az Eb-csapathoz képest, a tervünk egyértelmű: jelezni ismét az ellenfeleinknek, hogy komolyan kell velünk számolni. Olyan játékot várok a csapattól, amellyel bizonyítjuk, hogy a jövő évi világbajnokságon az olimpiai kvalifikációt jó eséllyel megszerző együttes vagyunk. Jó évzáróban bízunk."

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila