cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: FTC-siker a Honvéd ellen, ismét kaposvári iksz

2022. október 22. 20:28

Harmadik döntetlenjét szerezte a Kaposvár, a Ferencvárost megszorongatta a Honvéd, az OSC, az Eger és a Vasas simán, a Szolnok egy góllal nyert.

Majdnem megszületett a KSI első pontszerzése a szombati férfibajnoki fordulóban, ugyanis a fiatalok remekül lőttek a Miskolc elleni szombat délelőtti mérkőzésen. 6-3-ra és 7-4-re is vezettek a félidő felé haladva, de közelebb férkőzött aztán a vendégcsapat. De még így is, a negyedik negyed elején a végül 5 gólig jutó Szalai Péter vezetésével 10-8-ra vezetett a KSI - innen viszont valami nagyon megváltozott. 6-0-s rohammal jelentkezett az MVLC Krasznai Bendegúz vezetésével, és végül 14-10-re megnyerte a bajnokit.

Gólgazdag meccsen győzött az Eger a Szentes ellen, már a nagyszünetben 7-2-re vezettek az egriek, Baksa Benedek vezérletével haladtak első győzelmük felé. A vendégek a zárónegyedben több gólt lőttek, mint az azt megelőző háromban, de ez is csak a szépítésre volt elegendő, a vége 16-11.

Visszatért a Ferencváros kapujába Vogel Soma, ahogyan Jansik Szilárd is, és a bajnoki címvédő alaposan bekezdett a nemzetközi porondon szépen menetelő Honvéd ellen, 4-0-ra nyerte meg ugyanis az első negyedet a Népligetben. Sőt, aztán 5-0 is volt már az állás, eleinte légiósai repítették a zöldeket, de betalált az U18-as világbajnok Varga Vince is. Innen egyenlített a feltámadó Honvéd két emberelőnyös, két akciógóllal és egy büntetővel (5-5).

A hazai védekezés percei következtek ezután, jól állt a blokk és Vogel is a lábán, Jansik Szilárd két és Vadovics Viktor egy góljával sikerült is elhúznia hárommal a hazaiaknak, innen pedig már nem volt visszaút a Honvédnak, amely így is dicséretet érdemel.

A Vasas harmadik meccsét is megnyerte, ezúttal a Szeged volt a szenvedő fél a Komjádiban, Nagajev 5, Konarik Ákos 3 gólt szerzett a piros-kékeknél.

Nagy rangadóra készültünk Szolnokon, és az is lett belőle. Ágh György és Pásztor Mátyás hosszú idő után ellenfélként jelentkezett a BVSC-vel szemben, sok-sok éve töltöttek mindketten Zuglóban. Nos, ők is tevékeny részt vállaltak a szolnoki sikerben, egy tipikusan „egylabdás" meccsen (bár Kemény Kristóf meccs utáni nyilatkozatában elismerte, végig a hazaiak domináltak és irányítottak).

6-4-nél vezetett először kettővel a Szolnok, addig csak egy góllal járt előrébb, szívósan tapadtak Gyárfás Tamás vezetésével a vendégek. Akik aztán 6-6-nál egyenlítettek, innen viszont megint kettővel ellépett a Szolnok, majd jött egy több mint ötperces gólcsend.

Kovács Gergő törte meg, amire jött két BVSC-találat, de 39 másodperccel a vége előtt egy kiállítás megpecsételte a vendégek sorsát. A vége 9-8 a Szolnok javára.

Az OSC az UVSE-t fogadta a Nyékiben, Bisztritsányi Dávid védte az újbudai kaput egykori csapata ellen. Nagyon magabiztos volt a BL-selejtezőre hangoló OSC, végül tíz góllal hozta a bajnokit. Török Botond személyében 15 éves gólszerzője is volt a hazaiaknak.

A dunántúli rangadón a Pécs és a Kaposvár nem bírt egymással, merthogy 2 másodperccel a vége előtt Vindisch Ferenc akciógóllal egyenlített. Ez azt jelenti, hogy harmadik mérkőzésén is döntetlent játszott a somogyi csapat, azaz még mindig veretlen és nyeretlen.  

E.ON OB I, 3. forduló:

KSE SE-PannErgy-Miskolci VLC 10-14 (4-2, 3-4, 2-2, 1-6)
Gólszerzők:
Szalai P. 5, Irmes M., Lantos, Bede, Iriczfalvi, Szépfalvi, illetve Krasznai 4, Porobic 3, Biros B. 2, Oltean 2, Nikolov 2, Molnár G.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tigra-ZF-Eger-MetalCom-Szentes 16-11 (4-1, 3-1, 4-2, 5-7)
Gólszerzők:
Baksa 5, Rádli 3, Krijestorac 3, Dóczi 2, Gólya 2, Szalai G., illetve Gusarov 4, Hegedűs B. 2, Hajdu A. 2, Chilkó, Pethe, Vasic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC Telekom-Endo Plus Service-Honvéd 12-6 (4-0, 1-3, 2-2, 5-1)
Gólszerzők:
Fekete G. 3, Merkulov 2, Jansik Sz. 2, Varga Vince, Argyropoulos, Ubovic, Varga Dénes, Vadovics, illetve Ekler Zs. 2, Kevi, Fejős, Kiss B., Sugár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa-BVSC-Zugló 9-8 (5-4, 1-0, 2-2, 1-2)
Gólszerzők:
Pásztor 2, Szeghalmi 2, Jansik D., Kovács Gergő, Ágh, Schmölcz, Pető, illetve Gyárfás 3, Gál 2, Mészáros M. 2, Kovács P.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd VasasPlaket-Szegedi VE 14-7 (3-1, 3-1, 4-2, 4-3)
Gólszerzők:
Nagajev 5, Konarik 3, Bátori 2, Zerinváry 2, Erdélyi, Randjelovic, illetve Bóbis B. 3, Boros, Tóth Gy., Vékony, Pörge
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Genesys OSC Újbuda-UVSE 16-6 (4-2, 4-0, 5-2, 3-2)
Gólszerzők:
Manhercz K. 3, Angyal 2, Burián 2, Bundschuch 2, Aranyi, Török B., Szücs, Salamon, Várnai, illetve Korbán 2, Eppel 2, Barics, Korbács
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért-Kaposvári VK 7-7 (2-0, 1-2, 2-3, 2-2)
Gólszerzők:
Keresztúri 3, Kolozsi M., Gaszt, Vogel Simon, Némethy, illetve Szatmári 3, Vindisch 2, Berta, Petrovski
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek