cover image
Egyéb

Többszörös díjban részesült a Magyar Vízilabda Szövetség

2022. október 21. 20:04

A Sport Forum 2022 rendezvény záró akkordjaként megrendezett Sportmarketing Awardson több ízben díjazták a Magyar Vízilabda Szövetség és a vízilabdázók marketing-tevékenységét.

A szövetség munkatársai két kategóriában összesen három pályázatot nyújtottak be, amelyek közül mindhárom jutalmazásban részesült. A „Jövő legértékesebb sportolója" című pályázat során Vigvári Vince és Vigvári Vendel került jelölésre az MVLSZ által, míg a „Legjobb sportszponzoráció" kategóriában a Szövetség a BENU-val 2021-es évben folytatott kampánya került be a legjobbak közé.

Vince pályafutását 2012-ben kezdte meg a Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt által irányított KÓPÉ csapatában, majd 2013-ban már az UVSE-nél folytatta a vízilabdázást. 2014-től aktív részese volt az országos utánpótlás-bajnokságoknak, majd 2019-től a felnőtt bajnokságban is szerepelt az UVSE csapatánál. 2021-ben az OSC-Újbuda csapatához igazolt, amellyel magyar bajnoki második helyezést szerzett 2022-ben. Az utánpótlás-válogatottak stabil kerettagja 2019 óta. Első világversenyére Kuvaitban került sor a férfi U20-as világbajnokságon, ahol a csapat 9. helyezést ért el, majd ugyanebben az évben a Tbilisziben rendezett U17-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. 2021-ben a prágai U20-as világbajnokságon 4. helyezést ért el a csapattal, 2022-ben pedig a Podgoricában megrendezett U19-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. 2021 év végén Märcz Tamástól meghívást kapott a felnőt férfiválogatott összetartásra, majd ezt követően Varga Zsolt szövetségi kapitány is számított rá a bő keret edzései során. Vigvári Vincét a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata arany minősítésben jutalmazta.

MVLSZ2.jpg Vendel sportolói pályafutását a 2017-es UVSE-be történő igazolása lendítette fel, ahol 2018-tól háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor OB I-es „csikócsapatának" meghatározó tagjaként játszott, 2019-ben ezzel a csapattal ifjúsági magyar bajnoki címet szerzett. Két évvel később, 2020-ban a Ferencvároshoz igazolt - ebben az évben aranyérmet szerzett klubjával a BENU Magyar Kupában. Ugyanebben az évben meghívást kapott Märcz Tamás szövetségi kapitánytól a Világliga-selejtezőre készülő válogatott decemberi összetartására. A felnőttválogatott tagjaként 2021. januárjában mutatkozott be először nemzetközi eseményen, a Debrecenben megrendezésre kerülő Olaszország elleni világliga-mérkőzésen. A torna második napján a horvátok ellen szerzett három találatával a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. Ugyanebben az évben az ifjúsági világbajnokságon negyedik helyet ért el csapatával. A 2020/2021-es bajnoki szezonban a Ferencvárossal újfent Magyar Kupagyőztes lett, majd az országos bajnokságban bronzérmet szerzett. A LEN Bajnokok Ligájában döntőbe jutott ugyanebben az évben csapatával, ahol második helyezettként ezüstéremmel gazdagodhatott, egy évvel később pedig bronzérmet szerzett ugyanezen tornán. A 2021/2022-es szezonban a Ferencvárossal harmadszor is megismételte Magyar Kupa-sikerét, majd első magyar bajnoki címét is megszerezhette. A férfiválogatott tagjaként a 2022-es Európa-bajnokságon Splitben ezüstérmet szerzett. Vigvári Vendel pályázatát a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata bronz minősítésben jutalmazta.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy a sportolók nem csak a sportág meghatározó szereplői, de tehetségük mellett kiemelt figyelmet fordítottak saját brandjük tudatos építésére már utánpótlás játékos koruk óta. „A social médiában való közösségépítésük és játékosként elért eredményeik, valamint az általuk képviselt marketing érték okán döntöttünk jelölésük mellett. Ezúton is gratulálok a díjakhoz a Magyar Vízilabda Szövetség nevében!"

A Magyar Vízilabda Szövetség a BENU Magyarország Zrt-vel közel egy évtizede folytat közös munkát a vízilabdasportág támogatása kapcsán. A 2021-es év legfontosabb momentuma a sportág életében a 2020-ból elhalasztott tokiói olimpián való részvétel és minél sikeresebb szereplés volt. A BENU a férfiválogatott egész éves munkájának támogatása mellett kiemelt figyelmet fordított az olimpiai szereplés körülményeinek biztosítására és a sportág, valamint a csapat népszerűsítésére saját platformjain, általa szervezett események során és közös aktivitásokon keresztül. A kampány célja a markáns méretű szurkolóbázis minél nagyobb mértékben történő megszólítása volt, a közvetlen elérés során 50 ezer fő megszólítása, a közvetett elérés során pedig 100 ezer fő megszólítása volt a cél. A kampány lebonyolítását, illetve a sportágat egészében tekintve rendkívül nehezen érintette a felkészülési időszakban javában zajló COVID-19 járvány, amely gátat szabott a gördülékeny nézőtéri elérésnek, így sokkal inkább a digitális tér vált meghatározóvá. A BENU és a szövetség 2021-es évi marketing kampánysorozata bronz minősítésben részesült.

MVLSZ3.jpg A legjobb sportszponzorációért járó bronz minősítést Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Vezér Tamás operatív igazgató és Kató Dániel a BENU Marketing Manager vették át. Vezér Tamás úgy fogalmazott, hogy a BENU és az MVLSZ közötti kiemelt kapcsolat 2021-ben bontakozhatott ki, hiszen az olimpia évében folytatott marketingkampány mellett ettől az évtől kezdődően nem csak a férfi nemzetközi felkészülési torna névadójaként, hanem az országos utánpótlás bajnokságok kiemelt támogatójaként és névadójaként járulnak hozzá a vízilabda sportág sikereihez.

 „Külön köszönet illeti dr. Zlinszky János vezérigazgató Urat és a BENU Magyarország Zrt. teljes csapatát a kiemelkedő támogatásért és a remek kapcsolatért. Ezúton is köszönjük!" - tette hozzá Vári Attila, a szövetség elnöke a díj átvételét követően.
 
 
 
 

Vízilabda hírek
marketing