cover image
Egyéb

E.ON OB I: FTC-Honvéd és Szolnok-BVSC rangadóval jön a harmadik kör

2022. október 21. 18:23

Több pikáns mérkőzést is rendeznek a férfibajnokságban szombaton. A Ferencváros a Honvédot fogadja a Népligetben, a BVSC Szolnokra utazik, míg a Pécs a szomszédvári rangadón fogadja az eddig két döntetlent játszó Kaposvárt.

E.ON OB I, 3. forduló, október 22.:

KSE SE-PannErgy-Miskolci VLC - 11:30
Ismét otthon játszik a KSI, harmadszorra is a Komjádiban ugrik vízbe, ezúttal a Miskolc ellen. Itt már reálisabb a szorosabb eredmény, a vendégeknek figyelni kell arra, nehogy megtréfálja őket Horváth János csapata. Délelőtt rendezik szokás szerint ezt a bajnokit is a „Komiban".

Tigra-ZF-Eger-MetalCom-Szentes - 12:00
Az Eger az előző fordulóban nem játszott, a szerdai, BVSC elleni bajnokit ugyanis elhalasztották november közepére. Most viszont újra otthon szerepel, a két vereséggel álló Szentes ellen. Az egriek az első fordulóban ikszeltek a Szolnokkal a nyitottban, most győzelmi esélyekkel szállnak vízbe.

FTC Telekom-Endo Plus Service-Honvéd - 16:00
A bajnok a Népligetben fogadja az Euro Kupában szépen szereplő Honvédot, ez lesz a forduló slágermérkőzése talán, hiszen jó formában érkezik tehát Szivós Márton csapata a zöldekhez. Varga Zsolt csapata mindkét eddigi bajnokiját öt góllal nyerte meg, a Honvéd az UVSE után jóval magabiztosabban múlta felül a pécsieket szerdán. Valamelyik csapat (vagy mindkettő?) tehát elveszíti majd százszázalékos mérlegét, rögvest a harmadik körben.

Szolnoki Dózsa-BVSC-Zugló - 18:00
Az Egerben döntetlent játszó, majd a KSI-t simán legyőző szolnokiak kettős terhelés közepette fogadják a szintén két fronton harcoló BVSC-t. Mindkét csapat továbbjutott az Euro Kupa következő selejtezőjébe, és mindkét együttes begyűjtött már két vereséget a nemzetközi porondon - a Szolnok a Partizantól és az Ortigiától, a BVSC a Crvena zvezdától és a Trieszttől. Szerb és olasz csapatok ellen tapasztalhatták meg, hogy még az összeszokás fázisában vannak, meglepődnénk, ha kinyílna az olló bármelyik irányba ezen a szombati mérkőzésen.

A-Híd VasasPlaket-Szegedi VE - 18:00
A Bajnokok Ligájában a Bresciára készül a Vasas, amely legutóbb a Miskolcot (előtte a KSI-t) verte magabiztosan a Komjádiban. Ismét odahaza játszik Szlobodan Nikics csapata, a legutóbb az OSC-nek 10 gólt lövő Szegeddel. A vendégeknél Bóbis Botond egykori klubja ellen ugrik vízbe. A szegediek egypontosak, a Kaposvár ellen értek el döntetlent az első fordulóban.

Genesys OSC Újbuda-UVSE - 19:00
Bisztritsányi Dávid számára különleges lesz a szombati bajnoki, hiszen négy év után tért vissza az OSC-hez az UVSE-ben remek éveket eltöltő 35 éves kapus - rá biztosan sokan figyelnek majd, már amennyiben Varga Dániel bizalmat szavaz neki. Az UVSE legutóbb pontot rabolt Kaposvárról, most meglepetés lenne a szoros meccs a BL-ben a görög Panionios ellen készülő újbudaiakkal.

PVSK-Mecsek Füszért-Kaposvári VK - 19:00
Mindig nagy rangadó a Pécs és a Kaposvár mérkőzése, most sem lesz ez másként. A hazaiak szentesi sikerrel kezdték a bajnokságot, majd a Honvéd otthonában szenvedtek vereséget, a Kaposvár viszont eddig veretlen, egyúttal nyeretlen. Szegeden és az UVSE ellen odahaza szereztek 1 pontot. Most kettővel többet szeretnének, ahogyan a hazaiak is - a nézők biztosan győztesen jönnek ki a két elképzelés találkozásából.

Vízilabda hírek