cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: kialakult a 3. selejtezőkör mezőnye

2022. október 16. 17:25

Az OSC és a Vasas is játszhat a főtábláért (akár egymás ellen), hétfőn megtudjuk, hogyan lehet felkerülni a Ferencváros mellé.

Csütörtöktől vasárnapig négy helyszínen rendezték meg a LEN Bajnokok Ligája második selejtezőkörét, ahogyan arról beszámoltunk, az OSC első helyen, a Vasas másodikként jutott tovább. Mivel a harmadik selejtezőkörben az első helyezetteket sorsolják össze a másodikakkal, előfordulhat, hogy magyar csatát figyelhetünk majd a folytatásban.

Több helyszínen is nagy harc és kiélezett küzdelem folyt, az elmúlt idényekhez képest nehezebb dolga volt mindkét indulónknak, ezt jól jelzi, hogy az utolsó meccset is meg kellett nyerni a továbblépésért. Kotorban a francia Tourcoing keverte meg a lapokat, előbb pontot rabolt a Primorac Kotortól, de aztán később inkább úgy tekinthettünk erre a pontrablásra, mint pontvesztés, hiszen a franciák - tele délszláv légiósokkal - legyőzték az OSC-t. A zárónapon egyetlen góllal maradtak csak alul a görög Vouliagmenivel szemben, ez a vereség teremtette meg azt, hogy az OSC a csoportelsőségért játsszon a Kotor ellen.

A franciák még nagyobb meglepetést okoztak Barcelonában, ahol a CN Noisy-Le Sec megnyerte a csoportot, ráadásul itt sem a Jadran Herceg Novi, sem a házigazda CN Barcelona nem jutott tovább, ugyanis a Nagyvárad beelőzte őket. (A franciák a Nagyváradot 11-7-re, a Jadrant 14-12-re, a Barcelonát 16-13-ra verték. A csapat tagja a szerb Drasko Gogov, a francia válogatott René Saudadier, az amerikai válogatott Alex Bowen, a horvát válogatott Ivan Krapic és Antonio Petkovic például.) A körbeverések miatt kedvezett a szerencse a Nagyváradnak, a gólarány döntött a románok javára. Ehhez persze kellett, hogy a zárónapon 12-6-ra intézzék el a házigazda spanyolokat.

Athénban a Brescia és a Panionios továbbjutása nem feltétlen meglepetés, bár a Mladost Zagreb csapatát talán többen várták a második helyre - kettejük csatáját 7-6-ra nyerték a görögök.

Ami pedig a spliti helyszínt illeti: a Vasas a házigazdától kapott ki, ezért izgulhatott a zárónapig, ott viszont meggyőző volt a Savona ellen.

Sorsolás tehát hétfőn.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör:

A-csoport (Split):

1. Jadran Split (horvát) 12 pont
2. A-Híd VasasPlaket 9 pont

3. RN Savona (olasz) 6 pont
4. VK Sabac (szerb) 3 pont
5. Steaua Bucharest (román) 0 pont

B-csoport (Barcelona):

1. CN Noisy-Le Sec (francia) 12 pont
2. CSM Oradea (román) 6 pont

3. Jadran Herceg Novi (montenegrói) 6 pont
4. CN Barcelona (spanyol) 6 pont
5. Vitoria Guimaraes (portugál) 0 pont

C-csoport (Kotor):

1. Genesys-OSC Budapest 6 pont
2. NC Vouliagmeni (görög) 6 pont

3. EN Tourcoing (francia) 4 pont
4. Primorac Kotor (montenegrói) 1 pont

D-csoport (Athén):

1. AN Brescia (olasz) 12 pont
2. Panionios GSS (görög) 9 pont

3. HAVK Mladost Zagreb (horvát) 6 pont
4. EVK Zaibas (litván) 3 pont
5. ASC Duisburg (német) 0 pont

Első helyezettek: Genesys OSC Újbuda, Jadran Split, CN Noisy-Le Sec, AN Brescia

Második helyezettek: A-Híd VasasPlaket, Panionios, Oradea, Vouliagmeni

Vízilabda hírek