cover image
Egyéb

E.ON OB I: győzött a bajnok, iksz Egerben és Szegeden is

2022. október 8. 20:55

A Ferencváros öt góllal legyőzte a BVSC-t az E.ON OB I első fordulójában. Az Eger pontot rabolt a Szolnoktól, a Kaposvár Szegedről visz el egy pontot. Simán győzött az OSC Miskolcon, a Vasas a KSI ellen, a Pécs pedig Szentesen tudott nyerni. A nap zárómeccsén a Honvéd simán nyert az UVSE ellen.

A bajnokság későbbi szakaszában derül majd ki, hogy meglepetés-e az Eger és a Szolnok döntetlenje, mindenesetre a 13-13-as bajnoki rajt jól meg is adta a forduló alaphangját. 3-1-re és 5-3-ra is vezetett a Szolnok, a végül 4 gólos Baksa Benedek góljával vezetett először 7-6-ra a hazai csapat a nyitott medencében. Innentől egy-egy góllal sokáig az Eger tartott előrébb, de 12-11-nél már ismét a szolnokiak vezettek az UVSE-től igazolt Belényesi Dávid találatával.

A vége mégis iksz, Dmitrije Krijestorac 24 másodperccel a vége előtt lőtt büntetőjével egyenlített az Eger.

A másik délelőtti mérkőzésen a Vasas igazolta a papírformát és 20-6-ra legyőzte az OB I-be visszatérő KSI-t, Konarik Ákos és az orosz Nagajev is 4-4 gólt szerzett, a hazaiaknál Szalai Péter hármat vállalt.

Simán nyert az OSC is idegenben, Miskolcon már 5-0-ra is vezetett, innen kapaszkodott a hazai csapat, és a meccs második felében gólokat lőve tartotta a különbséget, amely így nem nyílt tovább. Vigvári Vince is 4-et szórt.

A Pécs roppant fontos meccset nyert meg az előző szezonhoz képest megerősödő Szentes otthonában, ez főleg a második félidő, de leginkább az utolsó negyed stabil játékának köszönhető, ezen a meccsen Keresztúri Márton jutott 4 gólig.

A bajnoki címvédő Ferencváros a Szőnyi útra látogatott, a meccset web- és Facebook-oldalunkon is élőben közvetítettük. Akik figyelték a meccset, azt láthatták, hogy a hazaiak két és fél, három negyedig remekül tartották magukat, gólokat is lőttek, ezt követően tudott csak elhúzni a Ferencváros. Nagy Ádám, Vadovics Viktor és Nemanja Ubovic is 3 gólig jutott a vendégeknél, a BVSC legeredményesebbje Gyárfás Tamás volt 4 góllal.

Szegeden nagyon sokáig a Kaposvár akarata érvényesült, Surányi László vezetőedző a meccs utáni interjújában szomorúságának is adott hangot, amiért nem vitte el a három pontot csapata a Tiszavirág uszodából. Merthogy hiába tartottak előrébb félidőben már 7-4-re, a vége 10-10 lett. Más kérdés, hogy a Szeged két másodperccel a végéig győztesnek gondolhatta magát, hiszen 39 másodperccel a vége előtt átvette a vezetést. Egy akciógól ugyanakkor még belefért kaposvári oldalon Takács János jóvoltából, egy-egy pont járt a két csapatnak. A hazaiaknál Kürti Dominik jutott 4-ig.

A nap zárómeccsén a Honvéd győzni tudott az UVSE ellen, a vendégek az első félidőben jól tartották magukat, később nyílt ki a meccs.

Folytatás október 19-én.

E.ON OB I, 1. forduló:

Tigra-ZF Eger-Szolnoki Dózsa 13-13 (1-2, 4-4, 4-3, 4-4)
Gólszerző:
Baksa B. 4, Krijestorac 4, Szalai 2, Kovács Gábor, Rádli, Murisic, illetve Szeghalmi 4, Jansik D. 2, Pásztor 2, Vismeg Zs. 2, Kovács Gergő, Schmölcz, Belényesi

KSI SE-A-Híd VasasPlaket 6-20 (1-7, 3-5, 0-2, 2-6)
Gólszerzők:
Szalai P. 3, Petrák, Szépfalvi, Niklász, illetve Konarik 4, Nagajev 4, Mezei 3, Bátori 2, Randjelovic 2, Sedlmayer, Sélley-Rauscher, Erdélyi, Zerinváry, Gábor

Pannergy-Miskolci VLC-Genesys-OSC Újbuda 8-14 (0-4, 2-3, 4-4, 2-3)
Gólszerzők:
Krasznai 2, Várkonyi 2, Porobic 2, Oltean, Nagy N., illetve Vigvári Vince 4, Angyal 3, Manhercz K. 2, Salamon 2, Várnai, Burián, Dala

MetalCom-Szentes-PVSK-Mecsek Füszért 6-12 (3-3, 1-2, 1-2, 1-5)
Gólszerzők:
Bozó 2, Chilkó, Hegedűs B., Fülöp, Gusarov, illetve Keresztúri 4, Lajkó 3, Kolozsi M. 2, Gaszt 2, Szabó G.

Szegedi VE-Kaposvári VK 10-10 (1-2, 3-5, 2-1, 4-2)
Gólszerzők: Kürti 4, Pörge 2, Leinweber 2, Lakatos, Bóbis B., illetve Szatmári 3, Horváth Á. 2, Vindisch, Langiewicz, Petrovski, Juhász-Szelei, Takács J.

BVSC-Zugló-FTC Telekom 9-14 (4-5, 2-1, 2-5, 1-3)
Gólszerzők:
Gyárfás 4, Mészáros M. 2, Mészáros Cs., Gál, Csapó, illetve Nagy Á. 3, Ubovic 3, Vadovics 3, Varga Dénes, Fekete G., Molnár, Vigvári Vendel, Merkulov

Endo Plus Service-Honvéd-UVSE 13-7 (3-3, 2-1, 4-1, 4-2)
Gólszerzők: Nyíri 3, Hessels B. 2, Hessels S. 2, Ekler Zs. 2, Hosnyánszky, Fejős, Gregor, Baksa, illetve Garancsy 2, Korbán, Tőzsér, Seeler, Ionesco, Bencz
Vízilabda hírek