cover image
Egyéb

E.ON OB I: a BVSC-FTC a nyitókör slágermérkőzése

2022. október 8. 9:30

Több rangadót is rendeznek az első fordulóban a férfibajnokságban, közvetlen riválisok is találkoznak egymással.

Hosszú idő után ismét a kluboké a főszerep a medencékben, elkezdődik a 117. magyar élvonalbeli férfibajnokság. Íme, a szombati menü!

Tigra-ZF-Eger-Szolnoki Dózsa, Eger, 11.30

Pár éve még szuperrangadóként aposztrofáltuk volna a meccset, most egyszerűen csak rangadónak, hiszen egy átalakuló (például Konarik Ákost, Angyal Dániel és a vezetőedző Zsivko Gocicsot) elveszítő, fiatalabb Szolnok utazik a szintén fiatal Eger otthonába. Tóth Kálmán vezetőedző el is mondta, a Szolnok ellen is lesz öt olyan játékos a keretben, akik most öregedtek ki az ifikorosztályból vagy még mindig ott vannak.

A belgrádi, roppant erős nemzetközi tornán harmadik helyen záró (a Ferencvárostól egy góllal kapott ki, a Partizant legyőzte például) Szolnok élén Hangay Zoltán első tétmérkőzésére készül - a soraiban már egy Eb-ezüstérmes játékossal, hiszen Ágh György a nyáron a BVSC-ből a Tisza partjára szerződött, hasonlóan az olimpiai bronzérmes (visszatérő) Pásztor Mátyáshoz vagy a Miskolcról érkező U19-es Eb-bronzérmes Vismeg Zsomborhoz.

A mérkőzést az egri nyitott uszodában rendezik.

KSI-A-Híd VasasPlaket, Komjádi-uszoda, 11.30

Ismét az OB I-ben a KSI, soraiban több U18-as világbajnokkal és U19-es Eb-bronzérmessel, üdítő lesz a fiatalokat ismét az élvonalban figyelgetni. Első ellenfelük a bajnoki címre is esélyes, a Bajnokok Ligájában az első selejtezőkört sikerrel letudó, de komoly feladat előtt álló Vasas lesz.

A Komjádi házimeccsét is délelőtt rendezik (a belépés ingyenes, ahogyan az összes hazai KSI-meccsre), a vendégek Konarik Ákossal, Ivan Nagaevvel, Gábor Lőrinccel és Sélley-Rauscher Domonkossal erősítettek a nyáron - természetesen ők a meccs esélyesei, de Pocsai Péter, a KSI játékosa úgy fogalmazott a mérkőzés felvezetésében, hogy minden alkalommal szeretnék megmutatni, hogy jól festenek az OB I-ben. Zerinváry Lóránd, a Vasas játékosa arra számít, hogy a KSI nekiugrik majd a Vasasnak, nekik ezt a meccset az építkezésre kell felhasználni - elvégre egy hét múlva Splitben jön a BL második selejtezőköre, erős ellenfelekkel.

BVSC-Zugló-FTC-Telekom Waterpolo, Laky-uszoda, 17.00 - Stream: MVLSZ-honlap és MVLSZ FB-oldal

A forduló slágermérkőzése, amelyet ÉLŐBEN közvetítünk felületeinken. A Ferencváros a görög Argyropoulosszal, Nagy Ádámmal, Vadovics Viktorral és Varga Bencével erősítette meg a keretét, nem kérdés, hogy nemcsak ennek a meccsnek, hanem a bajnokságnak is a fő esélyesei.

Varga Zsolt minőségi ellenfélre számít a BVSC személyében, már csak azért is, mert több idejük volt együtt dolgozni a zuglóiaknak. Az FTC szintén részt vett a belgrádi nemzetközi tornán, a Szolnokot 11-10-re, a Novobeogradski Vukovit együttesét 20-12-re, a Partizant 13-12-re győzte le, a döntőben 16-11-re kapott ki a végső győztes Novi Belgrádtól. Német Toni és Jansik Szilárd sem lesz ott a keretben a szombati mérkőzésen egyébként.

Kemény Kristóf, a BVSC vezetőedzője elmondta, dinamikusabb csapatot látna szívesen ebben az évben övéitől, több fiatalt is igazolt a BVSC, amely jövő héten Barcelonában játszik az Euro Kupa selejtezőjében.

A találkozó 17 órakor kezdődik a Szőnyi úton.

Szegedi VE-Kaposvári VK, Szeged, 17.00

Bizony egy nagyon fontos meccsel kezd a Szeged és a Kaposvár is, mert bár még nem ismertek az erőviszonyok, mindketten közvetlen riválisnak tartják a másik felet. Sánta Dániel csapatkapitány szerint ez a meccs akár a pályaválasztói jogról is dönthet - úgy további 27 forduló múlva.

Lakatos Soma, a csapat újdonsült U19-es Eb-bronzérmes játékosa elmondta, a szezonban leginkább az lesz a döntő, hogy hátul milyen teljesítményt nyújt a csapat, a támadásokkal ugyanis vélhetően nem lesz gond. A szegedi klub egyébként stratégiai megállapodást kötött a MOL-lal.

Surányi László, a Kaposvár vezetőedzője bizakodik a szezonkezdet előtt, a Pécs és a Mladost Zagreb elleni felkészülési meccseken látottak alapján gondolja így, no meg amiatt, hogy a csapat tagjainak a hozzáállásával sem volt gond a felkészülési időszak alatt. Szerinte erősödött a csapat (érkezett például Szatmári Kristóf a Vasasból).

PannErgy-Miskolc-Genesys-OSC Újbuda, Miskolc, 18.00

A bajnoki aranyra esélyes csapatok közül az OSC is utazik, az újbudaiak a legmesszebbre, hiszen elhagyják a Budapest-táblát, egészen Miskolcig mennek az első körre. A keretben már Bisztritsányi Dáviddal és Angyal Dániellel - két nagy igazolással lépett még egy szintet előre tehát Varga Dániel csapata.

Kósz Zoltán, az OSC kapusedzője emlékeztetett arra, a nyári világversenyek miatt több lépcsőben folyt a felkészülés a nyáron, de ez más csapatoknál is így lehetett - a Miskolcon mutatott teljesítmény mérvadó lehet majd.

Az éppen tízéves MVLC nagyon átalakult, távozott Hoferica Tomas, Lukas Seman, Sélley-Rauscher Domonkos, Tőzsér Dávid, Vismeg Zsombor. Érkezett Nikola Brkic, Nikola Nikolov, Stefan Porobic, Oltean Sebastian, Smitula Gergő, Stefanidesz László, Molnár Gergely és Szenczi Dániel - mindez azt jelenti, hogy bizonyosan idő kell, amíg az új csapat tagjai összeszoknak.

Metalcom-Szentes-PVSK-Mecsek Füszért, Szentes, 18.00

Fülöp Bence, a hazaiak csapatkapitánya közönségcsalogató és szoros meccsre számít a Pécs ellen, valóban pikáns lehet a szombat délutáni rangadó.

Két játékost is épp Szentesről igazolt a Pécs, Lajkó Márton visszatért, Pellei Kristóf pedig először szerepel Pécsett, Vogel Simon pedig Szabácsról tért vissza Magyarországra.
„Szentesen mindig nagyon nehéz mérkőzésre számít az ember, végig nagy tempót kell diktálni" - fogalmazott Lajkó Márton a szombati nyitómeccs előtt.

Endo Plus Service-Honvéd-UVSE, Kőér utca, 19.00

Az Euro Kupa-selejtezőre (is) készül a Honvéd, amely új névvel indul ebben a bajnokságban. Szivós Márton csapata az UVSE ellen kezd, így a Kőér utcába igazoló, friss U19-es Eb bronzérmes Ekler Zsombor épp korábbi csapata ellen játszhatja első honvédos bajnokiját. A vezetőedző szerint nagyon motivált a csapat, nagyon várják már a játékosok a rajtot.

Az UVSE Vincze Balázs szerint erősödött, merthogy a távozók helyére (akik között a góllövő játékosok voltak többségben) olyanok érkeztek, akik már nagyobb OB I-es rutinnal rendelkeznek (Kósik Soma mindenképpen, de Korbán Richárd és Garancsy András is). A tavalyi 12. helyet túlszárnyalná a csapat ebben az idényben.

Vízilabda hírek