cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

FINA: a Világliga ezentúl Világkupa, rajt 2023 áprilisában!

2022. október 7. 20:46

A Nemzetközi Úszószövetség bejelentette, hogy Világkupa-sorozatot indít, a selejtezők áprilisban kezdődnek majd.

Két selejtezőtorna előzi majd meg a Szuperdöntőt a Világkupában, és mind a férfiaknál, mind a nőknél két divízióban küzdenek a csapatok a selejtezőkben.

A férfiaknál az első divízióban a legjobb 12 válogatott (a budapesti vb első 12 helyezettje), a nőknél a legjobb nyolc válogatott (szintén a budapesti világbajnokságot vették alapul) selejtez majd, míg a második divízió minden nemzet számára nyitott lesz Európából, Amerikából, Afrikából, valamint Ázsia és Óceániából. A Szuperdöntőbe az első divízió hat, valamint a második divízió két legjobb csapata jut be.

Brent Nowicki, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta, remélik, hogy új izgalmakat hoz majd a Világkupa a csapatok és a vízilabdabarátok számára is, egyúttal jelezte, hogy a LEN-nel szorosan együttműködnek abban, hogy a versenynaptárba megfelelően illeszkedjenek a Világkupa időpontjai.

A selejtezők és a Szuperdöntő helyszíneit később, a közeljövőben jelentik majd be.

Férfi Világkupa:

2023. április 18-22.: első kvalifikációs torna
2023. május 2-6.: második kvalifikációs torna
2023. június 30.-július 2.: Szuperdöntő

Az első divízió csapatai: Egyesült Államok, Japán, Ausztrália, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Horvátország, Szerbia, Magyarország, Montenegró, Franciaország, Georgia

vilagkupa_2.jpg Női Világkupa:

2023. április 14-16.: első kvalifikációs torna
2023. április 28-30: második kvalifikációs torna
2023. június 23-25.: Szuperdöntő
 
Az első divízió csapatai: Egyesült Államok, Kína, Ausztrália, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Magyarország, Hollandia

Ismertté váltak az U20-as világbajnokságok időpontjai is, a férfiak 2023. június 10. és 18. között, a nők 2023. augusztus 14. és 20. között küzdenek majd, a helyszíneket később jelölik ki.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott