cover image
Egyéb
Utánpótlás

U19-es Eb: magyar-német negyeddöntő lesz

2022. szeptember 21. 21:35

Nyéki Balázs csapata Németország ellen vívhatja ki a négy közé jutást a podgoricai Európa-bajnokságon csütörtökön.

A magyar válogatott vezetőedzője, Nyéki Balázs holland győzelmet jósolt a németek ellen, de végül utóbbiak jutottak a nyolc közé, miután szerdán 11-10-re megverték a már Málta ellen is botladozó Hollandiát.

Így a néhány hete Kecskeméten 17-6-ra legyőzött Németország a következő akadály, joggal bízhatunk abban, hogy a csapat megoldja ezt a feladatot.

Vigvári Vince és Ekler Zsombor szerint felkészült a válogatott, csütörtökön 14:30-tól pedig meg is mutathatja, hogy ez így van.

Olasz-szerb, görög-horvát és montenegrói-spanyol negyeddöntőket rendeznek még a mi párharcunkon kívül. Ha a magyar válogatott nyer csütörtökön, az olasz-szerb mérkőzés győztesével találkozik a döntőbe jutásért.

Eredmények - U19-es Európa-bajnokság, Podgorica:

A nyolc közé jutásért:

Hollandia-Németország 10-11
Görögország-Málta 8-3
Olaszország-Franciaország 10-5
Montenegró-Georgia 13-8

A négy közé jutásért:

Szeptember 22., csütörtök:

Németország-Magyarország - 14:30
Görögország-Horvátország - 16:00
Olaszország-Szerbia - 17:30
Montenegró-Spanyolország - 19:00
 
A magyar válogatott kerete:

Danka
Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged) - kapusok

Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) - mezőnyjátékosok

Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor

Vízilabda hírek
Utánpótlás