cover image
Egyéb
Utánpótlás

U18-as fiú vb: könnyed győzelem Üzbegisztán ellen

2022. augusztus 12. 19:48

A magyar válogatott nem hibázott első mérkőzésén, a bemelegítésnek is felfogható mérkőzésen a papírformának megfelelően tudott győzni 31-4-re. Folytatás szombaton, Kazahsztán ellen.

Két és fél nap „akklimatizáció” után végre a tetteké volt a főszerep Belgrádban, megkezdte vb-szereplését Kovács Róbert csapata. A délelőtti edzést követően a szokásos megbeszélések zajlottak egyfajta hangolódásként, a nap zárómeccsét játszotta a magyar válogatott.

Délután kisebbfajta meglepetésként Hollandia nagyon megizzasztotta Görögországot, a görögök (akik valljuk be, nagyon pörögtek a csütörtöki, mieink elleni kétkapun) csak 12-11-re tudtak nyerni. A szakemberek aztán megjegyezték, a hollandok korosztálya nagyon jó, a magyar válogatott is megtapasztalta nemrég, szóval a meglepetés nem is akkor meglepetés.
 
Az üzbégek viszont nem lepték meg a mieinket, egy szerényebb képességű válogatott ellen mutatkozott be a belgrádi uszodában a magyar csapat, ezt jelezte már a 10-0-s első negyed is. Később sem kellett izgulni, a gólarány volt csak kérdés, már félidőre bőven elérte a csapat azt, hogy a kapusok kivételével mindenki betaláljon. Az üzbégek 23-0 után szerezték az első góljukat, végül négyig jutottak, abból az egyik egy elég szép ejtés volt egyébiránt.
 
uzb_17.jpg Összességében azonban nem tudták átejteni a magyar csapatot, a mieink hozták a kötelezőt, a vége: 31-4. A meccs legjobbjának a hatgólos Bede Marcellt választották.

U18-as világbajnokság, Belgrád:

Magyarország–Üzbegisztán 31-4 (10-0, 9-0, 5-1, 7-3)
Gólszerzők
: Bede 6, Gaszt 4, Leinweber 4, Biros S. 3, Szécsi M. 3, Ionescu 3, Szépfalvi 2, Balogh B. 2, Szalai 2, Nagy Á., Varga V., illetve Krivoxijn 2, Yumangulov, Turgunov

A csoport további mérkőzésein:

Kazahsztán-Horvátország 2-15 (még csütörtökön)
Üzbegisztán-Kuvait 29-8

Kuvait-Kazahsztán 3-16
 
Jegyeket ezen a felületen lehet vásárolni, 200 és 300 dínárért (kb. 700 és 1100 forintért), a délelőtti és délutáni programokra.

Az eredményeket itt lehet követni.
uzb_1.jpg
A magyar válogatott kerete:

Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Loránd (Budapesti Honvéd) - kapusok

Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) - mezőnyjátékosok

Vezetőedző: Kovács Róbert. Edző: Lukács Gergely. Kapusedző: Kardos István. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor
A vb magyar játékvezetője: Kovács Cs. Tamás

Férfi világbajnokság (augusztus 11-19.):

A-csoport: Magyarország, Üzbegisztán, Kazahsztán, Horvátország, Kuvait
B-csoport: Görögország, Hollandia, Brazília, Ausztrália, Törökország
C-csoport: Szerbia, Új-Zéland, Egyesült Államok, Olaszország
D-csoport: Spanyolország, Dél-Afrikai Köztársaság, Kanada, Montenegró

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Augusztus 12., 20:30: Magyarország-Üzbegisztán
Augusztus 13., 16:00: Kazahsztán-Magyarország
Augusztus 14., 16:00: Horvátország-Magyarország
Augusztus 15., 16:00: Kuvait-Magyarország
Vízilabda hírek
Utánpótlás