cover image
Egyéb
Utánpótlás

Elkezdődött az U18-as fiú világbajnokság Belgrádban

2022. augusztus 11. 23:10

A magyar válogatott sorrendben Üzbegisztánnal, Kazahsztánnal, Horvátországgal és Kuvaittal találkozik a csoportban. A mieink számára pénteken kezdődik a vb.

Kedden indult útnak a magyar válogatott a belgrádi helyszínre, ahol pár nappal ezelőtt leány válogatottunk bronzéremig menetelt. A Crvena zvezda otthonául szolgáló létesítményben először szerdán délelőtt csobbant aztán a Kovács Róbert, Lukács Gergely és Kardos István, valamint utánpótlás szakmai igazgatónk, Cseh Sándor által felkészített csapat.

Onnantól pedig folyamatos a munka a helyszínen, kétkapuzott már a csapat az olasz, az amerikai és a görög válogatottal is, mondani sem kell, mindegyik hasznos tréning volt.

Tudják a srácok, hogy a világbajnokság igazán csak hétfőn kezdődik a horvátok elleni csoportrangadóval, ugyanakkor a stáb kellő szigorral jelzi feléjük: fel kell venni a tempót és a vb-ritmust, -hangulatot, -hozzáállást. De azt is hangsúlyozzák a szakemberek, hogy a fiúk élvezzék a játékot, élvezzék a világversenyt, amennyire csak tudják, fogják fel egy remek lehetőségnek, és csak maguknak feleljenek meg.

A fiatalokon először pénteken lesz a sor, az üzbégek ellen, akik 28-9-re verték csütörtökön a kuvaiti együttest. Merthogy lement az első játéknap, amelyen szabadnapos volt a magyar válogatott.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

A nap zárómeccse, a szerb-amerikai mérkőzés előtt megtartották a hivatalos nyitóünnepséget is, amelyen dr. Molnár Tamás, a FINA Technikai Bizottságának elnöke is beszédet mondott. Köszönetét fejezte ki a szerb szervezők felé, kihangsúlyozva, hogy a leány vb remekül sikerült, nehéz lesz túlszárnyalni, de biztosak lehetünk benne, hogy újabb szintet lép majd a helyi szervezőbizottság a sportág egyik hazájában.

A magyar válogatott 20:30-kor kezd majd pénteken.

_U5A3555_2.JPG Jegyeket ezen a felületen lehet vásárolni, 200 és 300 dínárért (kb. 700 és 1100 forintért), a délelőtti és délutáni programokra.

Az eredményeket itt lehet követni.

A magyar válogatott utazókerete:

Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Loránd (Budapesti Honvéd) - kapusok

Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) - mezőnyjátékosok

Vezetőedző: Kovács Róbert. Edző: Lukács Gergely. Kapusedző: Kardos István. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor
A vb magyar játékvezetője: Kovács Cs. Tamás

Férfi világbajnokság (augusztus 11-19.):

A-csoport: Magyarország, Üzbegisztán, Kazahsztán, Horvátország, Kuvait
B-csoport: Görögország, Hollandia, Brazília, Ausztrália, Törökország
C-csoport: Szerbia, Új-Zéland, Egyesült Államok, Olaszország
D-csoport: Spanyolország, Dél-Afrikai Köztársaság, Kanada, Montenegró

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Augusztus 12., 20:30: Magyarország-Üzbegisztán
Augusztus 13., 16:00: Kazahsztán-Magyarország
Augusztus 14., 16:00: Horvátország-Magyarország
Augusztus 15., 16:00: Kuvait-Magyarország
Vízilabda hírek
Utánpótlás