cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: könnyed bemelegítés a „mini Eb-n"

2022. augusztus 3. 18:40

A Bíró Attila irányította válogatott a szardíniai torna nyitómeccsén Izraelt 18-8-ra győzte le. A csapat újoncot avatott: Peresztegi-Nagy Kinga három góllal mutatkozott be! Folytatás csütörtökön Görögország ellen.

Kemény edzések a hétfői érkezés után, kemény edzések kedden, így készült a szardíniai Sassariban zajló szupertornára női válogattunk. Az olaszok beosztása alapján a torna nyitó meccsén a résztvevő elitcsapatok számára edzőpartnernek számító Izrael ellen kezdett válogatottunk.
 
Bíró Attila a partira keretéből Magyari Aldát, Garda Krisztinát és Vályi Vandát, három alapemberét nem nevezte. A kapuban Kiss Alexanda kezdett, majd a második félidőben Neszmély Boglárka védett.
 
A várakozásoknak megfelelően „nyitotta szét" a meccset csapatunk, igaz a rivális a második negyedben azért összehozott négy gólt. Fordulás után is csapatunk dominált, magabiztosan, 18 gólt szerezve győzött. A legeredményesebb Faragó Kamilla volt négy találattal, de ki kell emelni, hogy a válogatottban első mérkőzését játszó Peresztegi-Nagy Kinga triplázni tudott!
 
„Sokat nem kellett melegítenünk, mert ahogy a vízben, a parton is elég meleg van - utalt a szabadtéri mérkőzésre, az időjárásra a szövetségi kapitány, majd a meccset így értékelte: - Több lehetőséget kaptak ezen a találkozón azok, akik nem játszottak még sokat a csapatban. Tulajdonképpen edzésből, edzésekből álltunk ki erre az összecsapásra, amely afféle rávezetés csupán a torna jóval keményebb folytatására, így a holnapi görögök elleni összecsapásra. A tornán mindenki szerepet kap, a cél, hogy kiderüljön, kire hogyan lehet számítani."
 
Szardínia Kupa 2022, Sassari - Nők, 1. nap
 
Izrael-Magyarország 8-18 (1-5, 4-5, 1-3, 2-5)
Vezette: Ferrari, Zedda (olaszok)
Gólszerzők: Bogachenko 4, Yaacobi 2, Strugo, Sasover, ill. Faragó 4, Peresztegi-Nagy 3, Szilágyi 2, Gurisatti 2, Mahieu 2, Farkas T., Horváth B., Máté, Leimeter, Rybanska
 

Hollandia-Spanyolország 7-8
Olaszország-Görögország 10-10


A női torna további programja
2022. augusztus 4., csütörtök
Spanyolország-Izrael 16:30
Magyarország-Görögország           18:30
Hollandia-Olaszország          20:00
2022. augusztus 5., péntek
Görögország-Hollandia         16:30
Spanyolország-Magyarország        18:30
Olaszország-Izrael     20:00
2022. augusztus 6., szombat
Izrael-Görögország    8:30
Hollandia-Izrael         16:30
Görögország-Spanyolország 18:30
Olaszország-Magyarország 20:00
2022. augusztus 7., vasárnap
Hollandia-Magyarország  9:30
Spanyolország-Olaszország  11:30
 
A magyar női válogatott szardíniai kerete
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila