cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott: sibeniki edzőtábor, csütörtöki mérkőzés

2022. augusztus 2. 10:35

Varga Zsolt szövetségi kapitány irányításával kedden Horvátországba utazott a csapat, amely a házigazdával közös edzéseken vesz részt; csütörtökön este hivatalos mérkőzést is vívnak a felek.

Továbbra is a nyilvánosságtól elzárva, csak és kizárólag a munkára koncentrálva folytatja felkészülését az új szövetségi kapitánnyal a válogatott. Varga Zsolt irányításával kedden reggel buszra ült a korábban kijelölt teljes keret, avagy mind a húsz játkosra számít a szakmai stáb, de még a kereten kívül számításba vett fiatal tehetség, Nagy Ákos is a csapattal tartott Horvátországba.
 
A péntekig tartó sibeniki edzőtáborban kedd estétől közös kétkapus edzéseken vesz részt a válogatott a házigazdával - a program egy csütörtökön este vívott hivatalos mérkőzéssel lesz teljes. Ivica Tucak 19 játékosára számít az edzőtáborban.
 
A magyar válogatott pénteken utazik majd haza, a Margitszigeten folytatja az Eb-felkészülést. Augusztus 17-19. között a BENU Kupán Franciaország, Hollandia és Japán ellen tesztelheti - elképzelhető, hogy már a kijelölt spliti - csapatát Varga Zsolt.
 
A spliti Európa-bajnokságon (augusztus 27.-szeptember 10.) sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen vív csoportmeccset válogatottunk.
 
A férfiválogatott kerete
Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Grieszbacher Márk (Eger), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
 (A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
varga zsolt