cover image
Egyéb
Utánpótlás

U18-as női vb: 32 gólos bemelegítés Törökország ellen

2022. augusztus 1. 11:41

Miként várható volt, könnyed bemelegítésként aposztrofálta a belgrádi U17-as világbajnokságon első mérkőzését a Benczur Márton irányította válogatott. Az egyetlen kérdés az lehetett, hogy tud-e egyáltalán gólt szerezni az ellenfél, Törökország együttese - nos, bár próbálkoztak becsülettel az ellenfél játékosai, de Torma Luca és Golopencza Szonja is sokáig hibátlan teljesítménnyel állt.
 
Eközben a mieink tetszés szerint haladtak előre, az első negyedben hét, a másodikban nyolc gólt értek el, már a nagyszünetben 15-nél jártak. Fordulás után sem csökkent a tempó, Defne Guclu 20-0-nál aztán meglőtte a törökök becsületgólját. Mindez nem osztott, nem szorzott, így az sem zavart senkit, hogy 25-1-nél ismét gólt kapott a csapat.
 
A 32 gól önmagáért beszélt, ebből Hajdú Kata hatot, Aubéi Tekla, Varró Eszter és Lendvay Zoé ötöt-ötöt szerzett, de minden mezőnyjátékos betalált legalább egyszer.
 
Folytatás kedden 17:30-tól az Olaszországtól 16-3-as vereséget szenvedő Kazahsztán ellen.
 
U18-as női világbajnokság, Belgrád
A-csoport, 1. forduló
Törökország-Magyarország 2-32 (0-7, 0-8, 2-10, 0-7)
Gólszerzők: Guclu, Simsek, ill. Hajdú 6, Aubéli 5, Varró 5, Lendvay 5, Irmes 3, Fekete 2, Tiba 2, Mácsai E., Golopencza N., Szegedi, Kóka
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A magyar csapat további csoportmérkőzései:
Augusztus 2., 17:30: Kazahsztán-Magyarország
Augusztus 3., 13:30: Magyarország-Olaszország
 
 
Az U18-as magyar leány válogatott világbajnoki kerete:
Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC)
Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

A szakmai stáb:
Biros Péter női utánpótlás szövetségi kapitány, Benczur Márton vezetőedző, Kisteleki Dóra edző, Béres Gergely edző, Almási-Szabó Marcella masszőr, dr. Golopencza Péter orvos, Hesz Máté csapatvezető. Erőnléti felkészítő edző: Tóth Andrea

A vb magyar játékvezetője: Debreceni Nóra
Vízilabda hírek
Utánpótlás
benczur márton
u18 vb